sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Lohja RN 3.6.2012

Sateinen sää ja yli kolmen tunnin ajomatka oli edessämme tänä aamuna kun starttasimme äidin kanssa kohti Lohjan ryhmänäyttelyä. Sulo jätettiin tuttuun ja turvalliseen hoitopaikkaan Luvialle ja kolmisten jatkoimme matkaa Turun ohitustien kautta kohti Lohjaa Stella mukanamme. Menomatkan Stella voi tietenkin yhtä pahoin kuten ennenkin, vaikkakaan ei tällä kertaa oksentanut kertaakaan! Saavuimme paikalle hyvissä ajoin, jo klo: 11.05 ja shelttien kehä alkoi 12.30 ja shelttejä arvosteli tänään suomalainen Maija Sylgren.

Ostin heti ensimmäisenä näyttelyluettelon, sillä en malttanut odottaa nähdäkseni montako shelttipentua oli ilmoittautunut ja oliko mukana jotain meidän tuttuja. No eipä ollut yhden yhtä tuttua liikenteessä, muutama turkulainen shelttiharrastaja tai -kasvatti saattoi listasta löytyä, mutta muuten en tiennyt ketään. Pentuluokkaan oli ilmoitettu 1 uros ja 2 narttua, mutta kun kehät vihdoin alkoivat, kävikin ilmi että urospentua ei näkynyt eikä kuulunut missään...

Kuvat: Sirpa Arminen
Huomasin heti että Stellaa kiinnosti paljon enemmän kehän laidalla olevat koirat ja tuo toinen narttupentu (Cool Melody Britney Girl) kuin minun herkkuni. Stella ei tainnut juurikaan kiinnostaa minun kädessäni olleet herkkupalat ja siksi esiintyminen ei todellakaan ollut parasta Stellaa tällä kertaa.

Pöydällä meitä odotti ihan omat haasteensa: Kauhean pelottava tuo kehäsihteerin teltta, johon puhalsi ilkeisti tuuli ainakin 7m sekunnissa ja sekös Stellaa pelotti ja ihmetytti. Meni muutenkin tuo pöydällä olo pikkasen plörinäksi samaisesta syystä johtuen ja Stella hieman pakitti ja yritti nojata minuun. Tuomari merkitsi kuitenkin lähestymistavan rodunomaiseksi ja tajusi varmasti itsekin sen ettei Stella HÄNTÄ pelännyt vaan sampratin liehuvaa telttaa :D

Pöydällä - Katse visusti teltassa johon tuuli puhalsi lujaa.
Kuva: Sirpa Arminen

Yksin ollessamme kehässä sujui esiintyminen ihan suhteellisen hyvin vaikka Stellan keskittyminen ei juoksujen takia ollut sitä mitä se on ollut monissa mätsäreissä. Kehän laidalla olevat koirat olivat aikamoisena häiriönä tässäkin kohtaa, mutta ihan hyvin Stella käyttäytyi kaikesta huolimatta.


Kuva: Silja Tuhkunen

Liikettä löytyy - takaa voisi ojentaa hieman pidemmälle...
Kuva: Silja Tuhkunen

Kehä oli ohi alta aikayksikön ja kilpailuluokassa Stella oli ROP-pentu ja tuomari halusi antaa myös kunniapalkinnon! Olin itse niin häkeltynyt koko tilanteesta, että en oikein edes tajunnut mitä me siellä kehässä tehtiin ja jälkeenpäin ajateltuna olisin itse voinut esittää koirani paremmin. Ehkä sitten sujuu taas yhtä hyvin kuin ennen kun nuo juoksut saadaan päätökseensä!

Kuva: Sirpa Arminen

Stellan arvostelu:

"8 kuukautinen oikeanlaiset rungon mittasuhteet omaava blue merle narttupentu, jolla hieman pyöreäkalloinen pää. Hieman pienet silmät ja kookkaat korvat. Oikeanlainen purenta. Hyvä kaula. Rintakehä saa vielä kehittyä. Olkavarsi voisi olla viistosti olkapäähän. Hyvin kulmautunut takaa. Liikkuu takaa hieman ahtaasti, muuten hyvin. Sininen väri saa vielä puhdistua. Toivoisin hieman lisää marmorointia. Oikeanlainen karvanlaatu." PEK1 KP ROP-pentu - Maija Sylgren
Shetwood Dazzling Lady PEK1 KP ROP-pentu

Näyttelyn jälkeen suunnattiin vielä pikkuserkkuni valmistujaisiin, joissa Stella nukkui osan ajasta autossa ja osan ajasta pääsi sosialistumaan ihmisväen joukkoon. Paluumatka sujui yllättäen täysin ilman pahoinvointia ja Sulokin odotti jo innolla Luvialla kotiinpääsyä iltayhdeksän aikaan kun vihdoin pääsimme takaisin Poriin.

5 kommenttia:

 1. Onnea vielä! <3 Onpas kyllä kattava arvostelu, mutta oikeen hyvä se on suomalaiselta tuomarilta ;) Voi mitähän toi olis sanonu Milan väristä, jos Stellallakin oli epäpuhdas :P Ja tosta pienistä silmistä vähän yllätyin :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva<3 Juu oli kyllä pitkä arvostelu, sitä muutkin siellä olleet sanoivat. Mieltä lämmitti kuitenkin että yksi henkilö tuli oikein sanomaan että "sulla on kyllä tosi kaunis pentu". :) Mä luin nyt myös uudestaan shelttien rotumääritelmän ja niinhän siellä lukee et silmät pitäis olla keskikokoset ja korvat pienet. Blue merleillä on kyllä tosi usein ISOT korvat,mutta pieniä silmiä en allekirjoita kyllä itsekään. Ainoa mitä tuosta voi parantaa on tuo etuosan kehittyminen, joka kai tapahtuu ajan kanssa? Sekä liikkumisen parantaminen jollain ylämäkitreenillä :p Olisin kyl kiinnostunut kuulemaan mitä ne muut tuomarit olis sanonu näyttelyissä, jotka me missattiin...:p

   Poista
  2. Joo kyllä nää meen lapsoset vielä kehittyy, voi olla että etuosat sitten vielä paranee iän karttuessa ;) Joo uskon, kun vaikka mäki olin niissä ni silti kiinnostais kuulla niin monen muunkin tuomarin arvostelut :)

   Poista
 2. Stellan KP-ruusuke onkin erilainen kuin Milan, mä luulin, että ne on aina kaikki samanlaisia :o Mutta hienot palkinnot on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu että noi järjestäjät saa itse päättää mistä tilaavat ruusukkeensa, noi oli tuolta showlinkiltä muistaakseni. Tokossa nuo ruusukkeet vaihtelee kyllä ihan yhtälailla, Sulolla on kaksi erilaista toko-ruusuketta ja oon nähny paikoissa vähän eri mallisia ruusukkeita. Värien tulee olla sääntöjen mukaiset :)Me saatiin lohjalla muuten myös nauhat: punainen merkisti ykkössijaa ja liila KP:tä :) Eikö nauhojen käyttö pitänyt lopettaa kokonaan?

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)