sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Möllitoko & Mätsäri 16.9.2012

Taas tuli pyhitettyä sunnuntaipäivä koiraharrastukselle, vaikka eikös sunnuntait pitäisi viettää levon merkeissä? ;) No pyh pah, me suunnattiin ensin Sulon kanssa Noormarkkuun möllitokoilemaan VOI-luokkaan kun siellä suunnalla kuitenkin oltiin. Tuomarina kokeessa toimi Elina Rajala. Lähdin ihan harjoittelumielessä osallistumaan, sillä tälläiset tilaisuudet on juurikin siksi käytettävä hyväksi, koska niissä saa koemaisen harjoitustilanteen ja pääsee myös palkkaamaan koiraa liikkeiden lopuksi tai välissä. Minähän palkkasinkin Suloa useasti, jotta se oppisi keskittymään tuolla hallissa paremmin.
 
Toko-Sulo<3
 Tässä alla hieman möllilöpinää, suluissa todennäköiset arvosanat ilman palkkausta. (Pistevähennykset tulivat siis suurimmaksi osaksi siitä kun halusin palkata koiraani ruoalla)
 
Paikallamakuu: 8 (10) Kuulemma muuten hyvä, mutta koska palkkasin Sulon tassujen väliin maahan ennen kuin nostin sen perusasentoon, tuomari otti pari pojoa pois.
 
Seuraaminen: 8 (8,5-9) Palkkasin kerran hyvästä kontaktista ja lopuksi. Välillä katse haahuili hallitilan takia ja siitä olisi siis oikeasti lähtenyt ainakin piste. Mentiin myös aika läheltä ruutua, joten sen Sulo ainakin bongasi sieltä. Paikallakäännökset vaativat treeniä.
 
Istuminen seuraamisen yhteydessä: 10 (9,5-10) Tää oli aika perus-Suloa. Seuraaminen ihan ok ja istuminen nopea ja istui hyvin.
 
Luoksetulo: 7 (9,5-10) Tämä oli ehkä yks meidän historian hienoimpia luoksetuloja! Sulo pysähtyi tosi napakasti ja tuli kuitenkin myös upealla vauhdilla. Palkkauksen takia pistevähennykset. Palasin alussa jätön jälkeen palkkaamaan pysymisestä tassujen väliin ja palkkasin myös hienosta ja nopeasta maahanmenosta.
 
Ruutu: 6,5 (8,5-9) Hieno vauhti ruutuun menossa, mutta valitettavasti käskyn saatuaan Sulo liukastui ruutunauhaan, jota ei epävirallisuuden vuoksi oltu kiinnitetty hallin pohjaan kiinni. Sulo kaatui kuitenkin näppärästi maahan ja vielä hyvin ruudun sisäpuolelle. Vaikka tässä tuli nyt se ennakointi maahan niin en korjannut koiraa, koska tuo liukastuminen ei ollut sen vika ollenkaan. Palkkasin kaksi kertaa ruutuun Sulon tassujen väliin korjatakseni viime kokeessa tapahtunutta varastamista ja yksi pistevähennys taisi tulla myös ilon haukahduksesta sitten kun oikeasti kutsuin Sulon sivulle :D
 
Hyppynouto: 7,5 (7,5) Tämä liike tarvitsee harjoitusta. En tiedä oliko Sulolla vaikkua korvissa vai miksi ei lähtenyt ekalla käskyllä hyppyyn. Toisella lähti innokkaasti ja toi myös kapulan hieman vinoon sivulle. Olen huomannut että se tekee tätä aina koetilanteessa... Tähän siis paljon treeniä!
 
Metallinouto: 0 (0) Sulon inhokkiliike meni pieleen, koska heitin sen hallin seinään kiinni. Eipä poju saanut sitä nostettua niin hankalasta paikasta. Kokeen jälkeen toi kuitenkin ihan hyvin kapulan kun koitin heittoa uudelleen kehän ulkopuolella. Tähän säännöllistä treeniä ja itsevarmuutta myös halleissa esim. agilitytreenien yhteydessä!
 
Tunnistusnouto: 9 (9-10) Minusta Sulo oli ihan loistava, vähän katseli tuomaria kapuloita vietäessä (tuomarin tervehtimistä ei muuten lainkaan suoritettu, ehkä se johtui siitä?). Tuomari kuitenkin rokotti kapulan otteen korjaamisesta, itse en huomannut että sitä kapulaa olisi liikaa veulottu suussa. Joku toinen tuomari olisi antanut tästä kympin kyllä...
 
Kauko-ohjaus: 9 (8-9) Kaksoiskäsky istumiseen liikkeen puolivälissä. Tämäkin siis laitetaan meidän "treenilistaan". Ihan vaan yksi vaihtokerrallaan treeniä eri etäisyyksiltä ja takapalkka taas käyttöön. Muuten vaihdot olivat hieeeenot<3
 
Kokonaisvaikutus: 6 (8) Suurin pisteverotus tapahtui palkkaamisesta, loput luultavasti metallinoudon epäonnistumisesta sekä häiriön ottamisesta hallissa.
 
Sulo sai siis 241p. ja sijoittui kahdesta koirasta ensimmäiseksi luokassaan. Oikeassa kokeessa ilman palkkausta Sulohan olisi tällä suorituksella saanut ehdottomasti ykköstuloksen. Nyt vielä pientä hienosäätöä ennen seuraavaa koetta ja toivotaan että se menee hyvin että päästään treenaamaan EVL-liikkeitä täyspainoisesti ja siirtymään ansaitulle koetauolle ensi kevääseen asti :) Möllipalkinnot olivat muuten myös kivat: purtavaa sekä emännälle että koiralle ;)
 
 
Turkuun päästyämme ehdimme hienosti vielä treenaamaan Stellankin kanssa, tosin ensi viikonlopun näyttelyä varten. Kupittaalla oli mätsäri, jonne ilmoitin Stellan ja tällä kertaa myös ensimmäistä kertaa pieniin aikuisiin. Stella esiintyi automatkan väsymyksestä huolimatta tosi hienosti, ottaen huomioon, että vain pari viikkoa sitten se oli kauhusta kankeana tuossa pöytätilanteessa. Stella sai punaisen nauhan ja pääsi todella pitkälle myös punaisten kehässä, mutta toisessa karsinnassa meidät käteltiin kehästä ulos. Eipä haitannut ollenkaan, koska Stella on sijoittunut jo ihan tarpeeksi näissä kekkereissä ja me saimme jo sen mitä halusimme, eli hyvää näyttelytreeniä häiriössä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)