sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Kuulumisia kiireisen arjen keskeltä

Kiirettä pitää omien opintojeni takia, joten koirat ovat pääseet maistamaan "kotikoiran" arkea ;) Vaihtelu virkistää ja kuluneiden päivien aikana olenkin viettänyt enimmäkseen aikaa joko kotona tai yliopistolla tietokoneen ääressä työstäen psykologian kandidaattitutkielmaani. Vielä pitäisi reilu viikko jaksaa puurtaa ja sitten onkin taas aikaa enempi harrastuksille.


Stella ja Sulo. kuva: Sari Sainio

Stellan kanssa olemme kuitenkin käyneet normaalisti viikottaisissa agilitytreeneissä ATT:llä ja tiistaina alkoi myös Elina Jänesniemen pentujatkokurssi. Ylimääräistä aikaa ei tosin ole ollut treenata edes temppuja tai tokoa saatika agilitya. Omatoimista treenattavaa olisi vaikka kuinka paljon kun läksyjä tulvii kaikista treeneistä. Sulon kanssa olen edelleen tauolla tokosta, mutta kunhan saan enemmän aikaa kalenteriini niin alamme vähitellen harjoittelemaan EVL-liikkeitä. Olen kuitenkin sitä mieltä että pieni tauko on välillä ihan hyvästä, etenkin kun on ansainnut vähän lepoa kahden niin upean kokeen jälkeen ;)

Viime keskiviikkona Sulo ja Stella pääsi Jennan hierottavaksi. Molemmilla oli vähän lihaskireyttä, mutta pääosin molemmilla on lihakset hyvässä kunnossa. Sulolla oikea puoli oli kipeämpi tokon seuraamisasennon takia, kun taas Stellalla oli enemmän kireyttä kropan takaosassa eli lantion seudulla. Stellan lihakset ovat vielä kehittymisvaiheessa, joten saimme läksyksi tehdä paljon takapäänkäyttöä harjoittavia liikkeitä kuten peruuttamista.


Stella ja uusi pomppatakki testikäytössä :)
Perjantaina talvi yllätti ja sen kunniaksi ostin molemmille koirille omat Pomppa-takit! Ihan rakastuin itsekin siihen miten nämä takit istuivat molemmille koirille kun oikea koko löytyi. Käveltiin Mustiin & Mirriin ostoksille ja sitä kautta jatkoimme kahden tunnin lenkkiämme lumisateessa ennen kuin palasimme kotiin, jossa minua odotti lumipaakkujen irrottaminen kuumalla vedellä. Ah ihanaa, olinkin jo unohtanut miten ihanasti lumipaakut tarttuvat Stellan turkkiin...

Lauantaina olimme Stellan kanssa Santtu Stenbergin agilitykoulutuksessa, jossa Stella oppi muun muuassa niiston ja itse sain vinkkejä ohjaukseen. Stella oli aluksi ihmeissään koska olimme ihan uudessa paikassa, mutta kun oli meidän vuoromme mennä radalle, oli Stella mukana hommassa täysillä. Jälleen sain taas kuulla miten hyvä koira mulla on ja kylläpä tuntuukin hyvältä kun meidän yhteistyö sujuu niin loisteliaasti :) Illalla menimme vielä käymään hallilla harjoittelemassa esteitä: keppejä ohjureilla, puomia remmin kanssa ja okseria usean siivekkeen kanssa niin että Stella oppii katsomaan rimasta ponnistuspaikkansa eikä vain siivekkeistä.

Koko lenkkipoppoo. Kuva: Sari Sainio
Tänään sunnuntaina ollaan suurimmaksi osaksi lepäilty kotosalla, tai koirat ovat lepäilleet ja minä olen kirjoittanut kandia. Ehdimme kuitenkin osallistumaan shelttilenkille, jolle osallistui yhteensä ainakin 15 shelttiä! Ulkoilimme lähes kaksi tuntia Maarian taimistolla kauniissa talvisäässä.


Suomen kaunista luontoa oli pakko pysähtyä ihailemaan hetkeksi <3
Sulo shelttilenkillä tarkkailee tilannetta

Sulokin oli hieman jo rauhallisempi tilanteessa jossa pyöri näin paljon koiria ympärillä, vaikka edelleen sen oli pakko käyttää kaunista ääntään etenkin jos muut haukkuivat. Sulo nautti kuitenkin hirmuisesti tästä lenkistä, joka oli selvästi narttu-voittoinen ;)

Stellalle lenkin parasta antia oli leikki muiden kanssa ja se kun sai juosta vapaana :)

Joku taitaa olla vähän kiinnostunut Stellasta ;)

Hetki aikaa pysähtyä poseeraamaan...
Sulo shelttilenkillä. Kuva: Sari Sainio

<3
Uusi hauska tuttavuus oli 15-viikkoinen Siru-neiti. Stellan ja Sirun leikki käynnistyi loppulenkistä ja tytöt tulivat tosi hyvin juttuun keskenään. Stellalla on kyllä ihan mahtava luonne, se kun on niin hyväntuulinen aina ja leikkii kaikkien kanssa, jotka lähtevät sen kanssa leikkiin! Sirunkin kanssa se leikki niin nätisti, vaikka toinen oli paljon pienempi.

Siru ja Stella leikkimässä - Eeeii tullut yhtään pentukuume kun näki tollasen söpön ruipelon ;)
Vauhdin hurmoksessa ovat Tiida, Stella ja Aava <3 Kuva: Sari Sainio

Stellan ja Pipsan jälleennäkeminen!
Lenkin jälkeen olikin sitten aika hiljaista meillä, kunnes Stella tuli viereeni sohvalle antamaan pusuja<3 Sulo sen sijaan meni nukkumaan sängylleni kuin tukki :D Näitä pitkiä lenkkejä lisää ja kuvien napsimista sitten kun opiskeluhommat vähän helpottaa... 

10 kommenttia:

  1. Oho, onko siellä jo noin paljon lunta :O Espoossa enää tasan nolla senttiä :( Olisi kyllä tosi kiva kuulla enemmänkin teidän agilityharrastuksesta (ja joskus nähdä videotakin) :)
    En tiedä vielä, että ollaanko Tepon kanssa Turkuun tulossa, riippuu aika lailla siitä, miten Messarissa menee. Minä en tuon häntää oikeaan paikkaan saa asettumaan, täytyy löytää joku muu esittämään, jos se auttaisi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan videota sitten kun on jotain onnistuneita pätkiä, mä kun en osaa muokata videoita lainkaan :/ Jotain pikkupätkiä olenkin laittanut kun harjoiteltiin keppejä ja lelupalkalle jäämistä. Katsoppa kohdasta "agilitytreenit" niin voi löytyä se yks postaus :) Juu toi häntä on uroksilla aika ongelmallinen. Stellahan nostais muuten kanssa häntää jos se kokis näyttelyt edes yhtään kivaksi puuhaksi :D Tokossa ja agilityssa häntä kyllä nousee ja muutenkin innostuessaan, niin kuin kuuluukin ;) Olis kiva nähdä teidät Turussa :)

      Poista
  2. hei ootko osallistumassa sulon kanssa vuoden toko sheltti kisaan?(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä kuka kysyy (?) mutta juu kyllä mä laitan Sulon pisteet sinne joita taitaa kertyä tänä vuonna vain hurjat 600p. koska vain 2 kokeessa ollaan oltu tänä vuonna. Eli hyvä jos noi pisteet riittää edes top10-listalle. Minkäs teet kun tossa lasketaan vain yhden kalenterivuoden tulokset ja EVL:llää ei ehditä korkkaamaan tänä vuonna vaikka kuinka yritettäis :D

      Poista
  3. Mullakin on Sofilla pomppa ja täytyy ehkä ostaa Milallekkin kun se on kyllä hyvän mallinen :) Kivoja kuvia kaikki! Harmi kun täälläpäin ei oo tietääkseni shelttilenkkejä :/ Tsemiä kandin loppusuoralle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! Huomenna alkaa sen homman loppuspurtti et pääsen viikonlopuksi sitten Poriin ;) Turussa niitä lenkkejä olis melkein joka viikolle jos joku vaan ehdottaa sopivaa aikaa ja usein koiria on se 10-15 kappaletta :) Sen kun perustat oman "Porin shelttitapaamiset" ryhmän facebookissa ja alat keräämään shelttiporukkaa kasaan ;) Porissa on tosin vähemmän kasvattajiakin ja ne jotka on ovat ehkä vähän epäaktiivisempaa sakkia kuin täällä turussa. Meillähän on usein mukana useita kasvattajiakin noilla lenkeillä :)

      Poista
    2. Joo musta tuntuu että Porissa on nimenomaan vähän epäaktiivisempaa shelttiväkeä :) Mutta täytyy miettiä ;) Mä voin muuten joskus sulle näyttää miten videoita voi muokata, se käy ihan iisisti :)

      Poista
  4. Ei oo muuten sulla tota kommenttien sanavahvistusta kun kysyit :D

    VastaaPoista
  5. Haaaste ;) http://sofintassut.blogspot.fi/2012/10/11-kysymysta-ja-vastausta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, vastattu on ;) Miellyttikö vastaukset? ;D Tuliko yllätyksiä? :)

      Poista

Jätä kommenttisi tähän, kiitos! :)