lauantai 13. lokakuuta 2012

Tokokoe 13.10.2012 - TK3 Pirtelön Sisu!

Tästä on puhuttu, tätä on tavoiteltu, tätä on toivottu, tätä on myös jännitetty ja nyt vihdoin tuo kultainen mitali haettiin kotiin :) Paljastampa siis heti alkuun että koe meni hieeenosti<3 Käsittämättömiä liikesuorituksia Sulolta, tosin myös alisuorittamista, mutta niitä nyt tulee aina kokeessa. En voi muuta kuin nöyränä sanoa, että taas hoiti koira homman kotiin, mä vain yritin pysyä perässä :) Palataanpa hetkeksi ajassa taaksepäin...


The Golden Medal eli TK3 eli VOI-luokan koulutustunnus!
Kokeessa tuomarina toimi Juha Kurtti, jonka kokeessa olemme viimeksi olleet 1,5 vuotta sitten kun Sulo sai TK2-tunnuksen. Silloin koe meni todella penkin alle, vaikka ykkönen tulikin. Tällä kertaa olin pakahtua ilosta, jo ennen kuin viimeinen liike oli loppu, koska tiesin että nyt meni hyvin ja ykköstulos alkoi olemaan lähempänä totuutta, kuin toivetta.

Sulo haukkui tosi paljon ennen kokeen alkua, mutta ainakaan se ei ollut paniikissa ja lamaantunut. Lihaskivut ovat vaikuttaneet viime aikaiseen harjoitteluun kovasti ja Sulo on kieltäytynyt tekemästä metallinoutoa ja hyppäämästä hyppyä. Odotin siis täysin että molemmat liikkeet nollautuisivat. Kuitenkin siitä huolimatta Sulo suoritti ne jotenkuten eikä tälläkään kertaa nollannut yhtäkään liikettä. Hieno Sulo!

Sulon tulijaiset tokokokeesta :) Ekaa kertaa vietiin kotiin oikea jättipotti! :)
Tässä vielä kokeen pisteet ja oma löpinä suorituksesta :)

Paikallamakuu: 10 Videolta katsottuna ei pahemmin korjattavaa. Sulo makasi omana itsenään, eli todella valppaana, hieman käänteli korviaan ja päätä kun lapset paukuttelivat kaarihallin seinämää, mutta muuten oli tosi hienosti. Taisi tosin poika vähän olla väsynyt kokeen odottelusta, koska haukotteli suu ammollaan kun palasin kehään :D

Seuraaminen: 8,5 Ei ollut parasta Suloa, mutta riittävän ok:oota. Jätti taas yhden perusasennon tekemättä, josta on tullut vakiovirhe halleissa ja muutenkaan ei ollut kovin hereillä. Käännöksiin olisin kaivannut reippautta.

Liikkeestä istuminen: 9,5 Otin varman päälle (näköjään) kun oli taas pakko antaa tietämättäni vartaloapu, mutta hieno oli muuten tuo liike.

Luoksetulo: 10 Vau vau vau, tosi hieno, vaikka Sulo ehkä viime möllikisoissa teki vielä napakammin nuo pysähdykset. Sulo myös katsahti oikealle että lensikö se lihapulla oikeesti vai ei :D Ihanan tollo koira <3

Ruutu: 10 Aivan superhieno ruutu! Voi että, minun silmääni täydellinen! Mikä vauhti ruutuun ja kuinka hieno pysähdys ja nopea maahanmeno. Nyt meni loppuosakin liikkeestä juuri niin kuin pitikin :)

Hyppynouto: 10 Tämä liike ei ollut lähellekkään niin reipas kuin ennen, mutta ihan kelpo hyvä ja ainakin Sulo suoritti sen vaikka minulla oli suuret epäilykseni.

Metallinouto: 5 Noniin, tässä kohtaa sai alkaa jännittämään... Sulo lähti hyvin kapulalle, yritti kovasti saada kapulaa ylös mutta ei punnerruksista huolimatta "saanut" sitä ylös. Sulo katsahti minua ja annoin iloisesti toisen käskyn ja sitten se lähti tuomaan sitä kapulaa tosi epävarman näköisesti ja toi sen puolittain sivulle ja seisaaltaan ja otin metallin tyytyväisenä sen suusta ennen kuin liikkuri antoi käskyn. Huh, eipä ainakaan mennyt nollille :) Viimeksi kymppi, tälläkertaa tuo kapula oli iljetys, jopa lämmitettynä! :D

Tunnistusnouto: 10 Ihan mahtavaa. Sydämeni hakkasi lujaa ja toivoin ettei se vain nollaisi tätä liikettä. Hienosti Sulo etsi ja etsi ja voi sitä riemua kun se toi oman!

Kauko-käskyt: 8 Voittajafiilis oli päällä ja ilman stressiä vedettiin tämä liike. Hienot vaihdot, tuomarin mukaan liikkui hieman eteenpäin ja siitä pistevähennykset. Olin jo juosta tämän liikkeen jälkeen ulos, mutta sitten jäimme odottamaan kokonaisvaikutuspisteitä.

Kokonaisvaikutus: 10 Haukkuminen lopussa ja liikkeestä istumisen jälkeen ei näemmä haitannut tätä tuomaria :D Minustakin ihan ansaittu pistesumma, koska niin monta hienoa liikettä tämä meidän koe sisälsi :)

Tulos: VOI1 294,5p. 1./3.sija KP ja TK3

Sulo palkintojensa joukossa
Tiemme vie nyt kohti EVL:llää ja uusia haasteita. Kolmella kokeella TK3, ei huano :) Tämä oli myös Sulon 10. tokokoe ja ensimmäinen koe 4-vuotiaana. Sulo saa tästä lahjaksi kunnon hieronnan kunhan saan ajan varattua ja paljon hellimistä sekä rapsutuksia :) Nyt ei ole enää tekosyitä miksi ei pitäisi harjotella EVL-liikkeitä. Kuitenkin pidämme taas pienen tauon kokeista ja toivottavasti ensi vuonna sitten saataisiin toi valiokello käynnistymään ;) On mulla mahtava tokokoira<3

Tämän päivän kokeen pystyt katsomaan tästä:

6 kommenttia:

 1. onneks olkoon, hienon näköstä yhteistyötä teillä !:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Sulo todisti jälleen kerran uskollisuutensa <3

   Poista
 2. Sulo on ihan super! Tosi siisti kokonaisuus teidän koe jotenkin :) Ilman noita haukkumisia tosi siistiä työskentelyä. Sulo on jotenkin ihanan energinen ja aktiivinen, ja NOPEA tehdessään hommia. Onnea paljon hienosta menestyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no haukkuminen on mitä on, se luuli pääsevänsä jo palkalle tossa kun hyppynouto lähti IHAN kehän suuaukon kohdalta ja liikkeestä istumisen jälkeen se aina jotenkin innostuu ja alkaa komentamaan et "mitä seuraavaksi tehdään" :D On se pitkä matka kävellä tonne luoksetulon lähtöpaikalle... Lopuksi annoin sen haukkua kun luulin että kaikki pisteet oli annettu, olin itse niin täpinöissä kun meni niin hyvin :) Koiralla ja mulla oli ainakin hauskaa! (Lukuunottamatta metallikapulaa, joka oli tänään yök ja viimeksi 10 kokeessa...) Nuorempana se on haukkunut vielä enemmän eikä ole kestänyt mun taputuksia lainkaan, joten edistystä on tapahtunut :)

   Poista
 3. Ihanaa työskentelyä! Pakko vissiin itekin aloittaa :)

  VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)