maanantai 10. joulukuuta 2012

Harrastushuumaa talvipakkasella

 
Blogiin kirjoittelu on jäänyt viime aikoina vähemmälle, joka siis tarkoittaa sitä että me ollaan touhuttu vaikka mitä! ;) Nyt siis pientä päivitystä jälleen kerran kuluneilta kiireisiltä viikoilta. Jo yksi kolmasosa joulukuutakin on jo takana, meneepä aika nopeasti! Koirien kuvaaminen on jäänyt talvikauden pimeyden takia vähemmälle, joten siinä yksi syy miksen ole laittanut tänne edes kuvapäivityksiä. Lumesta olemme saaneet nauttia jo muutaman viikon ajan ja nyt kun sain kandin vihdoin jätettyä (wuhuu!!) ehdin ehkäpä ottamaan kuviakin kaiken muun touhuamisen lomassa, kunhan vain muistan ottaa kameran lenkeille mukaan.


Stella 14kk
Stellan kanssa ollaan käyty pari kertaa viikossa ohjatuissa agilitytreeneissä, toiset treenit ovat meidän oman seuran treenit ATT:llä ja toiset sitten taas Purinalla Elina Jänesniemen pentujatkokurssilla. Viime aikoina ollaan menty joka kerta rataa ja tosi kivasti on mennyt Stellan osalta. (Minä vielä opettelen ohjaamaan...) Kontaktiesteet ovat vielä työn alla, koska en ole päässyt niitä omatoimisesti opettamaan Stellalle kuin ehkä kerran kuluneen kuukauden aikana ja siksi emme ole suorittaneet lainkaan kontaktiesteitä radalla. Tässä viime kertaiset radat ATT:n treeneistä. 
 
 
Rata 26.11.2012
 
Yllä näkyvä rata mentiin ensin osissa ja lopuksi alusta loppuun asti. Tämä rata on kolmosluokan tasoinen hyppyrata, joten ei tainnut olla ihme että vähän oli vaikeuksia muistaa miten tämä rata oikein meni! Minun radanlukutaitoni eivät todellakana ole vielä tällä tasolla. Radalta löytyi niin takaakiertoja kuten valssejakin, joiden lisäksi myös käytin puolivalssia, persjättöä, päällejuoksua ja pakkovalssia. Kepit (ohjureilla) Stella haki hyvin avokulmasta. Keppejä meidän pitäisi päästä myös treenaamaan iteksemme hallille, jotta ne saataisiin joskus valmiiksi. Tämä rata meni osiksi pilkkomisen jälkeen hyvin kokonaisenakin, vaikka sössinkin itse tokavikalla esteellä olemalla liian hätäinen. No, ainakin mulla on hieno koira, joka tulee sitten aina perässä kun sössin - jotain positiivistä siinäkin ;)
 
 
Rata 3.12.2012

Viikkoa myöhemmin mentiin vastapainona ykkösluokan tyyppistä rataa, jossa koira oli tosi monta estettä ohjaajan vasemmalla puolella! Tämä rata tuntui pitkän suoran takia todella haasteelliselta, mutta Stella rakasti kun sai juosta paljon ja irtosi tosi kivasti 8 ja 9 -esteelle vaikka ei juurikaan olla tuollaista kuviota menty. Itse meinasin taas sössiä 11-esteen kohdalla pakkovalssin, mutta nyt kyllä otin opikseni tästä! Puomille asti menimmekin radan todella mallikkaasti :) Puomi otettiin sitten ihan erikseen, aluksi loppupäätä pelkästään, josta vapautus eteen lelulle. Parin toiston jälkeen kokonainen puomi muutamaan otteeseen. Vauhti on tässä kohtaa ihan sopiva ja todella hyvin Stella pysähtyy oikeaoppisesti siten kuten sen toivonkin pysähtyvän. Lisää toistoja vaan pitäisi päästä tekemään puomin - ja toisten kontaktiesteiden kanssa - niin voitais pian alkaa menemään näitäkin radalla.

Agilityn lisäksi olemme Stellan kanssa harrastaneet kotitokoilua meidän pienessä olkkarissa ja muutaman kerran myös ulkosalla Sulon tokotreenien yhteydessä. Stellan kanssa olen keskittynyt oikeassa vireessä työskentelyyn ja katsekontaktin parantamiseen. Nameja olen käyttänyt tekniikan opettamisessa ja lelua vireen hakemisessa. Oikea seurauspaikka alkaa jo löytymään, liikkeestä maahanmeno ja seisominen ovat räväkät ja muut vauhtiliikkeet kuten luoksetulo, ruutu ja nouto ovat nopeita. Stella on siis hieno pienen tokokoiran alku :) Saa nähdä mitä tuosta tättähäärästä vielä kuoriutuu kun se tuosta kasvaa ja kehittyy (ja rauhottuu?) ...


Sulo 4v 2kk
Sulon kanssa olemme keskittyneet tokon EVL-liikkeiden harjoitteluun. Paljon on vielä treenattavaa ensi vuoden kokeisiin, mutta ilman kokeita tähtäimessä, ei varmasti tulisi harjoiteltua yhtä ahkerasti. Paikallaistuiminen tarvitsee vahvistamista, paikallamakaaminen häiriössä totuttelua, seuraaminen ja kaukot hiomista, liikkeestä maahanmeno nopeutta, metallinoutoon varmuutta ja ohjattu sekä ruutu opettelua. Ohjatussa noudossa Sulo on vielä hieman epävarma siitä miten keskimmäiseen kapulaan pitäisi suhtautua ja ruudussa ajautuu helposti reunaan. Lyhyesti sanottuna meidän harjoituksen fokus on tällä hetkellä suuntien opettelussa ja eri suuntiin lähettäminen kaukaakin. Katsotaan koska uskalletaan kokeeseen koittamaan siipiämme...

Viime lauantaina olin myös seuramme kolmosluokkien agilitykisoissa ratatyöntekijän ominaisuudessa. Olipa jänskää seurata ihan eturivin paikalta tuttujen ja tuntemattomien menoa. Kerrassaan upeita suorituksia  ja nyt kykenin katsomaan kisasuorituksia jo sillä silmällä että osasin jo tulkita oikein mistä virheet johtuivat: ohjaajathan ne siellä kaikki virhepisteet ansaitsivat eivätkä koirat ja ihan turhaan ne niille karjuivat, jotka karjuivat. Jos ohjaaja on pahasti myöhässä, turhaan siinä sanomaan "tässä" vihaisesti - eihän koira nyt ajatuksia lue, vaan ohjaajan liikettä. Oli hieno nähdä ja olla todistamassa sitä miten muutamat ystävät vetelivät tupla- ja triplanollia, eivätkä nuo radatkaan tuntuneet niin pahoilta kuin olisin aluksi kuvitellut. Toki ne olisivat minun radanlukupäälleni vielä aivan liian vaikeita, mutta ehkä sitten joskus, kun kehitystä on tapahtunut hieman lisää, voisin kuvitella oppivani nuo radat siinä rataantutustumisen aikana siinä viidessä minuutissa. Näistä kisoista sain siis entistä enemmän treenimotivaatiota :)

1 kommentti:

  1. Teille olisi haaste blogissamme :)
    http://sosweetsofi.blogspot.fi/2012/12/haaste.html

    VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)