keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Agilityhuumassa jälleen kerran!

 
Stellan juoksut numero 2 ovat ohitse ja pääsimmekin siitä syystä heti alkuviikosta treenaamisen makuun :) Oi että mulla olikin ollut jo ikävä noita kivoja hetkiä, mitä saan viettää tuon koiruuteni kanssa radalla <3 Ensin maanantaina meillä oli ATT:n viikottaiset ryhmätreenit, joissa oli aika helppo rata. Harjoitus oli kuitenkin hyödyllinen, sillä teemana oli pimeät putkikulmat ja putkelta taaksepäin kääntyminen (ratapiirrustus alla), eli kiitos Jenna tästä ratatreenistä :) Nehän sujuivat Stellalta erittäin mallikkaasti ja 11-12 väliin treenattiinkin sitten persjättöä, jota ei voi varmaan koskaan treenata liikaa! Kylläpä mulla kestikin siinä monta toistoa ennen kuin tajusin kuinka ajoissa voin tehdä itse persjätön! Stellahan tuli esteen joka kerta oikein, mutta sehän ei ollut se juttu, vaan halusin tuosta ohjauksesta täydellisen. No täydellistä siitä ei ihan tullut, mutta paljon paremmin en kyllä sitä tässä kohtaa olisi osannut tehdä :) A:ta otettiin muutama toisto ihan erikseen. 
 

Jennan rata 28.1.2013

Nyt kun minulla on vihdoin oma avain hallille, pääsi Sulokin treenaamaan kyseistä rataa ryhmätreenien loputtua ja voi luoja miten hurjan hienosti Sulo meni neljävitosilla! Rakastan Sulon kontakteja eikä putkikulmissakaan ollut mitään vaikeaa sille kun itse olin jo harjoitellut ohjaamista. Niin kauan kun radalla ei ole hypyille jyrkkiä valsseja tai sylivekkejä, niin Sulon meno on aikas sujuvaa kuulkaa... Tuo persjättökin onnistui Sulon skaalassa ihan täydellisesti heti ensimmäisellä yrittämällä nyt kun minä olin oppinut tekemään sen ihan oikein :) Jes!
 
Tiistaina pääsimme Stellan kanssa Tuulia Liuhdon oppiin. Stellan kanssa on niin loistava käydä näissä treeneissä, koska se tekee aina täysillä kaiken ja keskittyy vain minuun eikä aikaa mene motivointiongelmiin vaan voidaan keskittyä olennaiseen, eli siihen että minä opin ohjaamaan Stellaa. Rata oli kiva, koska siinä oli muutama vaikea valssi- ja puolivalssikohta, jotka ovat minulle tosi vaikeita. Teoriassa ymmärrän ne, mutta käytännössä onnistun aina olemaan väärässä kohtaa kun puhutaan koiran linjasta(ratapiirrustus löytyy alta, mutta suhteet eivät ole ihan oikein, kiitos heikohkon ratapiirrosohjelmani).

 
Tuulian rata 29.1.2013
Tässä myös hieman videota treeneistä. Keskityimme aika paljon siihen että sain valssit menemään niin kuin niiden pitää mennä. Ensimmäisessä pätkässä oli uutena asiana tuo että jätän koiran noin kauas lähdössä ja tätä pitääkin muuten muistaa harjoitella, koska kuten videokuva kertoo, Stella varastaa aavistuksen verran. Tähän en tosin halunnutkaan kuluttaa aikaa koulutuksessa, koska haluan treenata tämän kuntoon omalla ajallani. En toki anna koirani tahallaan varastaa lähdössä, en vain ehtinyt reagoimaan enää tuohon varastamiseen... Ensimmäisessä pätkässä tein myös päällejuoksun, jossa voisin pitää linjan vielä suorempana ennen putkea ja voimakkaammin mennä koiran linjan päälle. Tätä kohtaa voisi myös treenata joskus persjätöllä!

 
Päällejuoksu
 
 
Seuraavassa pätkässä harjoiteltiin puolivalssia, joka oli minulle vaikea aluksi ja näitäkin pitäisi ehdottomasti treenata lisää. Hienosti Stella silti hakee esteen, heti kun minä ohjaan oikein :) Toisen putken jälkeen olikin sitten vanha tuttu pakkovalssi, jota pitäisi myös treenata enemmän. Aluksi valuin liikaa merkkauksessa huomaamattani, mutta jälleen kerran, heti kun korjasin tilanteen niin johan koira teki hyvin :)
 
Puolivalssi ja pakkovalssi
 
Seuraavassa osassa jatkettiin sitten kepeille...
 
Stellan kepit radalle liitettynä
 
Ja viimeisessä pätkässä vietettiin sitten loppuaika. Kylläpä kesti ennen kuin saatiin tuo linja valssiin noin hyväksi ja edelleenkin voisin tönäsyn jälkeen lähteä aikasempaa liikkeelle. On nää valssit välillä vaikeita ja aivonystyröitä liikuttavia ;)
 

Keppien jälkeistä valssailua

 
Kylläpä tuli jälleen kerran lämmin tuossa juostessa. Kiitos Esa vielä kuvaamisesta ja Tuulialle suuri kiitos mahtavista korjauksista ja neuvoista :) Sitä oppii ihan hirveesti kun on niin kiinnostunut lajista! Oli ihan super kiva alkuviikko ja ensi viikon ohjattuja treenejä odotellessa :) Torstaina Stella pääsee jälleen kerran tokoilemaan tokotunnille kolmen viikon tauon jälkeen ja viikonloppuna menen itse kehäsihteeröimään tokokokeeseen, joten eipä meidän loppuviikostakaan puutu "äksöniä" :)


10 kommenttia:

 1. yhyy, miten te pääsette kaikkien noiden huippuagilitaajien oppiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, mites tohon nyt vastais kun kyseessä varmaankin retorinen kysymys? :D On onni asua Suomen Turussa, missä sijaitsee nämä ihanat ja taitavat kouluttajat (?) :) Ihan kukkaroa venyttämällä ja ilmoittautumalla ollaan päästy näiden huippujen oppiin :) Rahoille saa kyllä vastinetta ja vielä enemmän :) Kyllähän Poristakin porukka käy näissä koulutuksissa?

   Poista
 2. Upealta näyttää jälleen, sulla on varmasti paljon apua omasta tanssitaustasta, mun jalat ei pysty noihin juttuihin lainkaan aina :D Tänäänkin sekoilin aika lailla ohjaukseni kanssa, eikä mun päähän mee noi kuviot mitkä näyttää sulla sujuvan kun vettä vaan :) Mutta, Mila meni tänään tuolla hallissa paljon paremmin kuin viime kerralla, huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi ei kyllä ollut apua mistään aikaisemmasta ja vieläkin harrastan cha cha cha:ta väleissä joissa en tiedä miten mun kuuluis liikkua normaalisti :D Eikä noi kuviot aluksi sujukaan. Ekalla yrittämällä toi puolivalssi-kohta meni siten että en tiennyt mihin kohtaan teen tönäsyn ja kun tein sen myöhässä, Stella kääntyi muuripalikoiden päällä ja ne levis. Toisella yrittämällä tuli ohi muurin koska laskin oikean käden liian nopeasti ja vasta kolmannella saatiin tämä pätkä aikaiseksi. Eli ajoituksesa tämä on paljon kiinni ja tossa kohdassa ei Stellan kohdalla voinut ohjata tuota paremmalla ohjaustavalla, koska seuraavan esteen kulma oli sellainen että Stellan tuntien, se olisi kiertänyt esteen, koska tarvitsee omaa suoritustilaa ja irtoaa mielellään esteille.
   Ja noista kuvioista, niin pakkovalssi ja päällejuoksu on entuudestaan tuttuja ja molempien oppimisesta olen maksanut yhden treenikerran Tuulialla :D Joten kyllä niitä onkin aluksi hinkattu, eikä ne vieläkään olleet aluksi täydellisiä :)
   Mut kyl se siitä, sanon vaan että ei tää ohjaaminen oo todellakaan mulle helppoa ja hyvä jos yksikään kohta menee kerralla oikein ;D Vielä ei onneksi tarviikaan mennä koska ei vielä kisata :) Hienoa että Mila toimi paremmin (jotenkin arvasin sen ;)) ja ensi kerralla toimii varmasti vielä paremmin kun saa lisää itseluottamusta :) Siellä te tuutte kuitenkin eniten varmaan kisaamaan joten kannattaa siellä myös käydä treenaamassa ;)

   Poista
  2. Ai, okei :) No mutta joka tapauksessa, näyttää tosi hyvältä! Sä oot ainakin sitten tehnyt töitä oppimisen eteen :)

   Poista
 3. Älyttömän hienosti menee! Meillä on vielä pitkä matka tuohon Deanin kanssa :-) Meillä Dean antaa heti palautteen miulle jos olen myöhässä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stellakin antaa heti suoraa palautetta jos ei tiedä ajoissa mikä on seuraava este! :)

   Poista
 4. No näinhän mä vähä arvelinki ;) Vähä tyhmä kysymys, mutta siis mitä kautta noista koulutuksista yleensä ilmotellaan? Mä en tiedä muuta ku et täältä käy joku penturyhmä Kaarinassa treenailemassa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelpokoiran sivuilta voi katsella alkavia kursseja :)

   Poista
 5. Teidät on haastettu! :) http://nettastage.blogspot.fi/2013/02/vuoden-eka-haaste.html

  VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)