keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kuulumisia kuvien ja videon kera

 
Kohta on kulunut jo kuukausi muutosta ja vesivahinkoa lukuunottamatta on meidän asettautuminen uusille kulmille sujunut oikein kivasti. Uudet lenkkimaastot ovat oikein kivat kun pääsee pitämään koiria irti säännöllisesti turvallisella alueella eli metsässä. Stellan erkkarissa saatu kommentti pitkästä hännästä on tullut kyllä huomattua viime aikoina, se kun lähestulkoon laahaa maata ja kerää samalla mukanaan kaikki mahdolliset risut ja oksat! Kurat saa pestä jokaisen lenkin jälkeen tassuista, mutta positiivista siinäkin on se että se on varma kevään merkki! ;)
 

Sulo 4,5v

Seuraavaksi muutama sananen kevään suunnitelmistamme. Olemme hieman jäljessä tavotteissamme Sulon kanssa: Tokon treenaaminen on harventunut muuton myötä ja minä olen itse missannut kaikki koeilmot lähiseudulla. Porin tokokoe jää välistä, koska samana päivänä on täällä agilitykisat kotikentällä ja arvatkaa kumpaan veri vetää enemmän... ;) Vaikka Sulo onkin nyt jäänyt pienemmälle huomiolle niin kerrottakoon että Sulolla menee ihan kivasti maanantaisissa mölliryhmän treeneissä ja kyllä tarkoituksena on nyt kelien parannuttua alkaa hiomaan tokon ongelmakohtia itseksemme. 


Kerrottakoon myös että koko ensi syksy on omistettu vain ja ainoastaan Sulolle, sillä Stella on seuraavista juoksuista tarkoituksena astuttaa, joten Stella saa lomailla koko loppuvuoden agilitysta ja muusta harrastamisesta. Lisää tietoa Stellan tulevasta astutuksesta paljastan vasta kun se on ajankohtaisempaa - mutta ne joita kiinnostaa saada mahdollinen Stellan jälkeläinen, voivat laittaa tämän tiedon korvan taaksensa ;) Nyt keväällä/kesällä aiotaan Stellan kanssa  kisata jonkin verran agilityssa ja pyörähtää myös muutamassa näyttelyssä ihan huvin vuoksi.
 
Komea Suloni <3
Sulon kanssa tokossa pitäisi saada parannusta seuraamisen vireeseen eri paikoissa, käännöksiin tarkkuutta sekä jääviin liikkeisiin varmuutta. Lisäksi metallikapulan kanssa hyppääminen vaatii vahvistusta samoin kuin kaikki muutkin liikkeet pientä hiomista. Katsotaan jos kesällä olisi parille kokeelle aikaa, mutta pääpaino Sulon kokeille on syksyn puolella. Suloa ei ole unohdettu, vaikka aikamoisessa agilityhuumassa eletäänkin Stellan kanssa <3 Ensi viikolla suuntaamme Stellan kasvattajan luokse Kotkaan ja tietenkin pitää samalla reissulla käydä juoksemassa pari agilityrataa sillä suunnalla ja ovatkin meidän ensimmäiset ulkokisat! Sitä ennen juostaan tulevana viikonloppuna neljä rataa täällä Turussa. Saas nähdä miten meille sujuu myös hiekalla juoksentelu...

Loppuun vielä meidän tämän päivän valmennuksen meininkiä. Kuvaajalla oli haasteellista saada 5-7 kohta kuvattua niin että näkyy mitä koira ja mitä ohjaaja tekee. Jälkikäteen on sanottava, että oli kyllä todella kiva rata tänään treeneissä ja tuli taas uusia ahaa-elämyksiä rataantutustumisessa! A:lla Stella tuli vikalla vedolla hieman läpi A:lta, mutta korjasi aika nopeasti ja päätin siinä kohtaa olla palkkaamatta, vaikka videolla näkyy että käsi käy taskussa ja että meinasin palkata. Pienen pohdinnan ja keskustelun jälkeen, päädyimme Elinan kanssa siihen että Stella juoksee alastulon sen verran hyvin että jos ei kisoissa jää kontaktille niin rata voi jatkua ilman korjaavia toimenpiteitä. Jos Stella alkaa loikkaamaan A:lla niin sitten aletaan tekemään asialle jotakin. Eli treeneissä A:n pysähdystä vahvistetaan, mutta kisoissa ei rankaista jos ei pysähdy ja vapautetaan kontaktilta heti kun se on juossut sen alas asti. Puomilla pysähdys on kuitenkin ehdoton! Näillä ajatuksilla mennään kohti viikonlopun kisoja :)

Stella Elinan valmennuksessa 24.4.2013

1 kommentti:

  1. Jotain hyvää sentään lyhyessä hännässä, Mila ei juurikaan kerää risuja peräänsä ;D

    Tarvinneeko sanoa että ihailin jälleen teidän menosa videolla :)

    VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)