lauantai 20. huhtikuuta 2013

Shelttien erikoisnäyttely ja agility-kuulumisia

 
Pitkä päivä takana shelttien erikoisnäyttelyssä Kiljavassa, mutta viimesillä voimillani ajattelin päivittää blogimme ja kertoa hieman muutenkin meidän kuulumisia. Tänään meni päivä tosiaan Heidin sekä Yoko- & Wii-sheltin matkassa, kun suuntasimme pitkästä aikaa näyttelyyn Stellan kanssa. Päivälle asetin tavoitteekseni, että Stella kykenisi esiintymään siten kuten parhaiten osaa ja että vältyttäisiin H:lta ja saataisiin edes EH kotiintulijaisena, mutta päivä menikin yli odotusten. Stella sai hienosti ERI:n oikein kivalla arvostelulla brittikasvattaja -tuomarilta ja esiintyminenkin sujui ihan kivasti, siihen nähden että ollaan viimeksi tammikuussa pyörähdetty kehässä :) Sijoittuminen luokassa oli myös aika lähellä, sillä tuomari vaikutti pohtivan Stellan ja parin muun koiran välillä kolmatta ja neljättä sijaa, mutta eipä sillä nyt ole tässä kohtaa mitään merkitystä, koska meidän tavoitteet päivälle olivat jo ylittyneet :)
 

Stella Erikoisnäyttelyssä 2013 NUO-ERI
 
"Blue merle bitch. Good for size. Good bone. Feminine. Dark eye but rather bold. Neat ears. Good legs and feet. Sufficiant neck. Would prefer a better forehand. Good depth of chest. Good condition. Good tailset. Very long tail. Just needs to fill in a little in foreface. Well angulated rear. Moved Well. "

 - Jane Edwards, Iso-Britannia / Erikoisnäyttely 20.4.2013

Ihan parasta tässä näyttelyssä oli se että Stella tapasi pitkästä aikaa kasvattajansa ja myös toisen virallisen omistajansa, Katin! Stella tapasi samalla myös siskopuolensa, Sylvin, joka oli ensimmäistä kertaa näyttelyssä. Sylviä kiinnosti ulkona ihan jokin muu kuin poseerauspuuhat, mutta tässä kuitenkin muutama kuva siskoista :) Huomaa kyllä että isät ovat ihan eri linjaisia, kun ovat keskenään niin eri tyyppisiä, vaikka sama äiti onkin.


Shetwood Badromance ja Shetwood Dazzling Lady
 
"Onks meissä samaa näköä?"
 
Ihanaa oli myös seurata vierestä ja kannustaa yleisöstä Yokon näyttelydebyyttiä, jossa Heidi esitti 5 kuukauden ikäisen Yokon (Mei Dan Tant Gredelin) todella kauniisti ja tuomari sijoitti heidät pienten narttupentujen (5-7kk) ensimmäiseksi! Huimaa! Suuret onnittelut vielä Heidi ja Yoko! Heidän blogiinsa pääset kurkkaamaan tästä.
 
Mei Dan Tant Gredelin PEK1 KP PN2-pentu

Käpäläkoplan Wii herkuttelee kanapaloja ennen kehään menoa.
Wiille myös hienosti ERI tiukalta tuomarilta!
Muutama sananen kaikesta muusta. Viime viikkoina olemme lähinnä harrastaneet agilitya ja Sulon kanssa toko on ollut hieman tauolla. Sulokin on päässyt ohjatusti treenaamaan saatuaan oman treenipaikan maanantain mölliryhmässä. Stellan kanssa olemma tahineet kontakteja kuntoon muutaman lipsahduksen jälkeen epiksissä, mutta edelleen ne kaipaavat vahvistusta sekä koko ajan liikehäiriön lisäämistä. Vaikeinta Stellalle on pysähtyminen kovasta vauhdista jos minä liikun liikaa tai liian kovaa. Näiden treenaaminen on varmasti sellainen ikuisuusprojekti, mutta eiköhän ne vähitellen parane, kunhan saadaan estevarmuutta ja toistoja lisää :) Palkkana toimii parhaiten lupa päästä seuraavalle esteelle.

Tässä kisamainen treenipätkä viime keskiviikon valmennuksesta, jossa minä pudotan omalla roiskaisullani viimeisen riman. Kuten puomista näkyy, siinä on treenattavaa, kuten muissakin kontakteissa ja tuota puomikohtaa treenasimmekin tämän kerran Elinan kanssa.

Valmennustreenit 17.4.2013

Torstaina Stella kävi myös hierottavana Heidillä ja kuulemma eivät paikat olleet aivan yhtä jumissa kuin kaksi viikkoa sitten. Stellan liikkumisen tuntien, sille tekisi hyvää päästä perushierojalle noin kerran kuukaudessa, jotta koira oppisi siitä nauttimaan. Katsotaan miten varat riittävät ja käydään sitten sen mukaan :) Nyt pää tyynyyn ja silmät kiinni, hyvää yötä :)

1 kommentti:

  1. Onnea vielä hienosta näyttelytuloksesta, ja jälleen täytyy ihastella teidän aksamenoa ;) vautsivautsi!

    VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)