lauantai 27. huhtikuuta 2013

Nyt mentiin eikä meinattu! - Agilitykisat Tsaukkilassa 27.4.2013

Tänään oltiin ekaa kertaa Stellan kanssa TSAU:lla kisaamassa. Ekaa kertaa kisasimme hiekkapohjalla ja vähän eri tyyppisessä hallissa. Jännitti ihan hulluna jälleen kerran! Radat olivat kivan haastavia ja siellä oli kinkkisiä kohtia moneen lähtöön. Onneksi pysyttelin omissa ratkasuissani ja toteutin ne enkä katsonut muilta mallia. Stella oli aivan mahtava oma itsensä ja oli niin hauskaa taas sen kanssa radoilla! Parhaamme teimme ja sen ansioista päivän saldona oli pari nollatulosta ja siirto 3-luokkaan! Todella hurjaa ja olen tuosta koirasta ja meistä niin hurjan ylpeä :)

Stella ATT:n pihassa serti-ruusukkeensa kanssa.
Kuva: Sirpa Saari

Ensimmäisen radan profiili oli mielestäni aika kinkkinen. Radalla tuntui siltä että olin koko ajan myöhässä ja että piti ponnistella toden teolla alun kiemurat, mutta videolta tuo alku meni mielestäni oikein kivasti. Lopussa Stella kääntyi putkelta väärään suuntaan tietämättömästä syystä, mutta johtui videoanalysoinnin jälkeen mielestäni tuomarin sijainnista ja liikkeestä. Vaikeita tuollaiset odottamattomat häiriöt! Noita ei mielestäni saisi tulla tuomarin puolelta...

 
Mini2 C-hyppyrata
Aika: 34,81 (-9,19)
Tulos: 0 (1.sija) LUVA


Toinen rata oli myös kivan haasteellinen. Jännitin alun keppikulmaa, mutta hienostihan se Stella osasi hakea nuo kepit avokulmastakin :) Suoran putken jälkeen olisi voinut vekkaus olla huomattavasti parempi, koska Stella näki puomin ennen putkea ja oli vähän menossa sinne ja sainkin siitä heti Stellalta suullista palautetta, kuten videolta näkyy ;) Miinuspisteet siis minulle! Olisi ollut parempi valkata jokin toinen ohjausratkaisu tuolle hypylle. Puomilla Stella otti kontaktin, mutta lähti kontaktilta jo siinä vaiheessa kun avasin suuni sanoakseni vapautuskäskyn, mutta en ehtinyt enää reagoimaan (eikä tässä kohtaa palauttaminen olisi auttanut mitään koska olin myös antanut luvan tulla pois puomilta) ja parin esteen jälkeen olimme maalissa. Kontakteja vaan treenaamaan, kunhan vain jotenkin osaisin vahvistaa tuota kontaktille jäämistä paremmin...

 
Mini2 B-agilityrata
Aika: 37,49 (-12,51)
Tulos: 0 (1.sija) SERT

Suurkiitos Rasmukselle Stellan liikuttamisesta rataantutustumisen aikana sekä ratojen videokuvaamisesta ja yleisesti myös tsemppaamisesta! :)


Palkintojen jaossa :) Kuva: Rasmus Somerkoski

Huomiset ATT:n kisat jäävät nyt siis meidän osalta välistä, koska emme kakkosissa saa enää kisata. Säästämme siis huomiset voimamme seuraavan viikonlopun kolmosten kisoihin ja jatkamme itsemme haastamista uudenlaisilla radoilla ja jatkamme tekemällä parhaamme hyvällä fiiliksellä ja hyvällä asenteella <3 Minä + Stella yhdessä agilityhetkessä, siinä tässä on kaikesta kysymys!

6 kommenttia:

 1. Todella hienoa menoa enkä oo kyl yhtään yllättyny, et nousitte kolmosiin näin nopeasti :)

  Katsoin tuon ensimmäisen radan putkitilanteen pariin otteeseen ja veikkaan vahvasti, että Stella ei häiriintynyt tuomarista. Kun videon katsoo, niin juuri ennen kuin Stella tulee putkesta ulos kuuluu naapuriradalta todella voimakas karjaisu "Tässä näin!", joka kuuluu juuri siltä suunnalta, minne Stella kääntyy. Veikkaan, että tuo jäätävä "tässä näin" peitti vaan sun omat kutsumiset, koska kuuluu videollakin aivan valtavalla volyymillä. TSAUn halli on vielä aika hälyinen, joten hiljaisemmat käskyt menee muutenkin helposti ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hieman nopeastihan kaikki tapahtui, mutta kuten Sanna-Raipe sanoisi: samase ny mulle on misä me ny kisataa ;) Kolmosen radat on musta kuitenkin kivoimman olosia ollut kun niitä on katsonut ja saanut treenatakin eniten :) Oot oikeessa et se tuli kyl todella voimakkaasti sieltä se karjaisu et se häiriinty varmaan siitä. Ärsyttävii tollaset :D Onneksi ei ollut tärkeemmät kisat ;)

   Poista
 2. Isot onnittelut kolmosiin noususta! Tosi nättiä ja varmaa menoa nuorelta koiralta ja kohtalaisen kokemattomalta ohjaajalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Ihan alottelijoitahan tässä vielä ollaan ja nöyränä jatketaan harjoittelemista ja opettelemista :) Tosin kisaamallakin oppii paljon ja siksi onkin kiva päästä kokeilee kohta jo kolmosen ratoja :)

   Poista
 3. Onnea sertistä ja kolmosiin siirtymisestä! <3 Vaikka olisitkin vissiin mielellään vielä hetken kakkosissa tykänny hengata ;) Mutta onhan tuo nyt hienoa. Ohjaus on aika hienon näköstä :) Ja Stella hakee niin hienosti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos <3 Kuten jo kommentoin yllä niin ei se niin siitä luokasta oo kiinni kun on noissa tuomareissakin niin paljon eroja. Kiva vaan et pääsee ylipäätänsä kisaamaa ja nyt kun kolmosiin jo päästiin niin onpahan helpompaa suunnitella tulevia kisoja kun ei enää tarvitse siirtyä luokasta toiseen ja miettiä et minne kannattaa ilmottaa ;)

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)