torstai 9. toukokuuta 2013

Hyvän mielen Helatorstai

Stella Helatorstaina hyppyradalla Ojangossa. Kuva: Sirpa Saari

Helatorstai vietettiin agilitykisoissa Stellan kanssa Vantaalla. Jälleen olimme uudella paikalla kisaamassa ja olin tehnyt periaatepäätöksen, että jos Stella tulee vielä kontakteilta läpi kisoissa niin se joutuu pois sylikyydillä radalta (lukuunottamatta keinua, joka uusitaan ja vasta sitten poistutaan radalta joko esteiden kautta tai ilman). Niin kurjalta kuin se itsestä tuntuu, niin se on vain päätös jonka halusin tehdä nyt enkä sitten katua myöhemmin kun ollaan otettu ensimmäiset kontaktivirheet radalta tai kun olen itse myöhässä kun koira ei pysähtynyt kontaktille ja saamme siitä virheen. Tänään olimme kisaamassa kahdella radalla, toinen oli hyppyrata ja toinen agilityrata. Tässä lyhyt videokooste ja sepustukset meidän radoista!


Kuvat: Sirpa Saari
Ensimmäinen rata oli Heidi Viitaniemen tuomaroima kiva hyppyrata. Hauskan oloinen rata, jossa muutama kinkkinen kohta. 8-hypylle olisin jälkikäteen mietittynä voinut tehdä paljon sujuvammin persjätön ja tuolla 11-hypyn jälkeen olin aivan hukassa, koska muistin 12-hypyn olevan paljon lähempänä... Siinä oli siis todellista pelastelun meininkiä ja kuten Stellan haukunnasta kuulee niin olin todella epäselvä juuri näissä kahdessa kohdassa. Laskin että tuohon sekoiluun meni ainakin se 3-4 sekuntia ylimääräistä aikaa, mutta siitä huolimatta aika riitti 0-tulokseen!
 
Mini3 B-hyppyrata
Aika: 40,04 (-2,96)
Tulos: 0 (7./66 sija) 
 


Risto Ojanperän agilityradalla asennoiduin vahvasti siihen että emme pääse rataa loppuun asti, koska Stellalla on ollut vaikeuksia pysähtyä kunnolla kisatilanteessa puomilla ja A:lla ja jos se nyt tulisi läpi niin rata loppuisi siihen! Stella teki kuitenkin hienon A:n sekä puomin tänään ja pääsi siitä syystä koko radan loppuun asti :) Harmillisesti hyllytin kuitenkin radan heti neljännellä estellä! 3-putken jälkeen oli tyrkyllä heti yksi hyppy ja sinne ajautui yli puolet kaikista koirista ja siitä syystä yritin ylikääntää Stellan sieltä putken suulta, mutta sehän kääntyi sieltä yli-näppärästi ja olinkin liian kaukana nelosesteestä enkä saanut enää työnnettyä takaa kyseistä hyppyä. Olin kuitenkin tyytyväinen että sain Stellan putkelta ilman väärän hypyn suorittamista! Siinä sitten tuli hetki sekoiltua, mutta rataa jatkettiin hyvillä fiiliksin ja ihmetyksekseni Stella jäikin kontakteille! Loput ohjauskohdat menivät ihan kivasti, mutta keinulla ohjasin ajattelematta rataa aivan kuten puomilla, joten siinä valitettava lentokeinu. (hyvä muistutus itselle että tuota keinuakin pitää muistaa treenata radanomaisesti...). Tästä radasta jäi kuitenkin todella hyvä fiilis puomin ja A:n osalta. Me otettiin tavoitteeksi että ne onnistuu, joten ei voi valittaa kun niissä onnistuttiin :)
 
 
Pysähdys A:n alastulolla. Kuva: Sirpa Saari
 
Pysähdys puomin alastulolla. Kuva: Sirpa Saari
Mini3 A-agilityrata HYL
 


Nyt sain jälleen ajatukseni kasaan ja hyvän tunteen tekemiseen tuolla radalla ja juuri tämä tunne yritetään pitää jatkossakin! :) Kiitos Heidille ja Wiille kisa- ja matkaseurasta sekä videoinnista! Huomenna Stella pääsee fyssarille ja viikonloppu meneekin sitten ihan lepäillessä agilityn osalta :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)