lauantai 18. toukokuuta 2013

Riskejä varomatta eteenpäin!

Tänään kisattiin Stellan kanssa TSAU:lla maltillisen kahden radan verran. Hieno kisapäivä takana ja oma fiilis oli niin kohdillaan kuin olla ja voi! Valmistautuminen onnistui hyvin ja en voi olla muuta kuin tyytyväinen päivän saldoon :) Meidän radoilla oli tuomariharjoittelija Petteri Kerminen Porista ja tykkäsin kyllä molemmista radoista. Meille juuri sopivan haastavia kohtia.

Ensimmäisenä oli agilityrata. Jälleen menin radalle sillä päätöksellä, että jos kontakteilta tulee läpi niin sylikyydillä pois! Mutta Stellahan teki oikein kivat kontaktit, puomilla hieman hidas alastulo, mutta kun kontaktit ovat vielä kesken, niin tätä lähdetään treenaamaan pois, jotta Stella ei ala hiipimään alastulolla. Hieno Stella! Päästiin rata loppuun ja vaikka olikin pientä pelastelua vaikealla keppikulmalla niin teimme nollan ja aika riitti kivasti viidenteen sijaan :) Meille ei tosin sijoituksilla ole vielä kovastikaan väliä agilityradoilla, kun yritämme vasta saada nuo kontaktit toimimaan kisatilanteessa.

A-agilityrata
Aika: 42,95 (-5,05)
Tulos: 0 (5.sija)Hyppyrataa odoteltiin sitten muutaman tunnin verran, koska B-rata oli hallissa siinä välissä. Päätin jo ennen radalle menoa että tämä rata mennään riskejä ottamalla! Päivän tavoite oli jo saavutettu kun saimme onnistuneet kontaktit kotiinvietäväksi sekä yhden nollan kaupan päälle, joten toisella radalla ei ollut niinkään väliä, kunhan yritämme täysillä. Siellä täällä olin myöhässä kuten 5-6 välisessä persjätössä, sekä muurin jälkeiselle hypylle olisin voinut päästää koiran aikasemmin. Kepeille Stella tuli kovasta vauhdista, haki hienosti oikean välin, mutta itse lähdin vaihtamaan puolta aivan liian aikaisin ja rytmi hajosi kolmannessa välissä. En usein ala jossittelemaan, mutta pakko sen verran sanoa, että koska korjasin kepit tekemällä uudestaan takaaleikkauksen ja videota katsoessa tähän meni sellaiset 5 sekuntia ja ilman kyseistä mokaa, olisimme olleet Stellan kanssa ihan kärkisijoilla, sillä nytkin aika riitti ihanneaikaan. Ehkä nyt vihdoin opin että EI SAA kiirehtiä kepeillä! ;) Tässä radassa oli kuitenkin paljon hyviä kohtia ja jos en nyt uskalla ottaa riskejä ja yrittää vaikeampiakin juttuja kisoissa niin en osaa tehdä sitä koskaan.

C-hyppyrata
Aika: 39,31 (-2,69)
Tulos: 5 (8.sija)Todella hieno päivä takana ja Stella toimi hienosti, vaikka kuumuus veroitti vauhdista etenkin ekalla radalla, jossa koira ei ollut vauhdin puolesta parhaimmillaan. Tämän kisafiiliksen kun saisi joka kerta otettua kotoa mukaan niin kisaaminen olisi täydellistä!

Loppuun vielä sananen Fit Dogin energia- ja palautusjauhoista. Ennen en ajatellut ikinä tarvitsevani tälläsiä juttuja koiran juomaveteen, mutta nämä ovat kyllä tosi hyviä ja sopivat Stellalle. Olen saanut näiden avulla Stellan nestetankkauksen onnistumaan ennen ja jälkeen suorituksen sekä suorituksen aikana. Tämän lisäksi aamuruuan sijasta voi antaa energiajauhetta sekoitettuna veteen 2-3 tuntia ennen suoritusta. Palautusjuomassa sitten taas on hyviä vitamiineja, jotka auttaa kehon palautumisessa rankan suorituksen jälkeen. Kannattaa kokeilla näitä tuotteita jos on siihen mahdollisuus :) Lisää tietoa näistä tuotteista löytyy klikkaamalla tästä.

2 kommenttia:

 1. Saako koiran juomaa noita? Meillä ollaan vähän nihkeitä juomaan jos vedessä on jotain "ylimäärästä". Tuo palautusjuoma olis ainakin kätevä pyörälenkkien jälkeen, kun tehdään paljon intervalli treenejä tai muuten reippaita lenkkejä.

  luuhullut.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nimenomaan nämä jauheet sekoitetaan juomaveteen :)

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)