torstai 2. toukokuuta 2013

Yksärillä Stellan kanssa - Kyllä irtoo!

 
Päästiin Stellan kanssa tänään Tuulia Liuhdon jaetulle yksityistunnille ja voi että oli opettavaista ja kivaa sekä jokaisen euron arvoista ja vielä enemmän :) Täytyy kyllä päästä joskus toistekin Tuulian yksärille! Tässä ratapiirrustus:
 
Tuulia Liuhdon yksityistunti 2.5.2013
Tässä hieman ohjeita, jotka jäivät mieleen rataantutustumisesta: 1-2 oli tärkeää jättää koira lähtöön oikeeseen kohtaan, jotta ei edes näe 5-putken päätä. Lähetys pimeeseen putkikulmaan, lähetys kolmoselle ja valssi valmiiksi 4-hyppyä ennen. 5-putkelle pieni rytmin muutos ja työntö 6-hypylle ja persjättö 7 ja 8 väliin. 9-10 huolelliset putkeen kuljetukset jättäen tilaa omille askeleille ja mennen koiraa vastaan putken suulle ennen 10-putkea. 13-hypyllä tärkeetä oli kääntää ajoissa niin että koiralle ei peity 14-putki. 15-putkelle pakkovalssi joista hyppyjen kautta kepeille. A:n jälkeen persjättö ja 20-hypylle opeteltiin flippi, jossa persjätön ajoitus oli erittäin tärkeä ettei Stella hakenut 33-putken päätä. Pussilla valssia piti alkaa tekemään jo ennen kun koira menee pussin ja tiukka haltuun otto 23-hypylle, josta piti itse liikkua lähellä keppejä ja sitten viedä tarpeeksi tarkasti koira keppien 24-alkupäähän. 25-hypylle valssi ja A.n jälkeen päällejuoksumaisesti takaakierto 28-hypylle, josta huolellinen vienti valssin kautta mustaan putkeen. Sitten piti itse juosta 31-muurille tekemään valssi, jonka jälkeen huolellinen twisti 32-hypylle. Lopun hyppymiinan pystyi välttämään merkkaamalla 20-hypyn taakse ikäänkuin pakkovalssin tapaan ja sitten kääntämällä viimeiselle 34-hypylle.

Ja kuinkas sitten kävikään? Stellan kanssa alku sujui kivasti 14-putkelle asti, jonka jälkeen palkkasin, kun huomasin että putkiin kuljetukset eivät olleet ihan täydelliset. Ne katsoimme uudestaan ja nyt osasin sijoittaa itseni putkiin lähetyksiin paremmin. Sitten jatkettiin ja seuraava kohta, jossa minulla oli ajoituksen kanssa ongelmia oli flippi 20-hypylle. Persjättöä ei saanut tehdä liian aikaisin, jotta saatiin koira vietyä 33-putken ohi. Pariin otteeseen olin liian myöhässä (hypylle meno oli huono) ja pariin otteeseen olin edellä (Stella syöksyi putkeen). Saatiin kuitenkin tämäkin onnistumaan. Sitten tuli radan vaikein kohta meille eli kohta 23-24, jossa en saanut Stellaa ensimmäisillä yrityksillä tulemaan käteen ja koirahan haki hienosti 16- ja 17-hypyn ennen keppejä :) Tämäkin kohta saatiin lopulta onnistumaan kun itse uskalsin liikkua todella lähellä keppejä! Näitä täytyy ehdottomasti harjoitella, koska kovasta vauhdista Stellaa on vaikeampi saada tulemaan käteen. Aluksi sain Stellan kyllä ohittamaan 16-hypyn, mutta 17- oli vaikeampi juttu. Lopussa treenasimme twistin toimivaksi ja siinä itsellekin valkeni paremmin tuo miten twisti oikein kuuluu tehdä! Todella hyödyllinen treeni siis kaiken kaikkiaan ja saimme käytyä koko radan läpi - jee! :) Olen kehittynyt siis rataantutustumisessa tammikuun Elinan yksityistunnin jälkeen kun pääsimme kerran näin pitkälle :)

Erityismaininta treeneistä vielä siitä että rimat olivat 35cm ja muuri taisi olla jopa medikorkeudella (hups!) :) Nyt näitä rimoja pitää alkaa pitämään tapissa, koska kisoissa ne tulevat luultavasti aina olemaan näin korkeella. Muurin palikat eivät lentäneet kertaakaan ja kolme rimaa taisi yhteensä pudota ja nämäkin vain kahdessa kohtaa, joista pistin heti pelin poikki, koska pientä epätyypillistä roiskimista oli havaittavissa omassa ohjauksessani sekä koiran hyppytekniikassa. Radalla oli vain yksi kontaktieste, eli A, mutta voi juku kun Stella otti kontaktit hyvin joka ikinen kerta ja taisin palkata A:lle ehkä vain kerran namilla ja lopuilla kerroilla vain kehuin ja palkkana toimi seuraava este! Jes, valoa tunnelin päässä A:nkin suhteen :) Kyllä noista vielä hyvät kontaktit saadaan ajan kanssa... :) Stella saa myös pisteitä upeasta irtoamisesta sekä esteiden hakemisesta! Joka ikinen kerta palkkasin sitä siitä kun se noukki "vääriä" esteitä radalla, koska aivan varmasti vika oli omassa ohjauksessani. Jos Stella näki jonkun esteen, se myös suoritti sen, ja siihenhän me pyrimme - hieno tyttö! Saa nähdä kuinka monta väärää estettä vetelemme ensi viikonloppuna kisoissa, kun mä en osaa ohjata tarpeeksi hyvin... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)