keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Sulo mölliryhmäläisten lajinäytössä

Eilen oli jälleen Taikaa Tassuissa -epikset ATT:llä ja tällä kertaa avoinrata oli samalla mölliryhmäläisten lajinäyttörata, johon luonnollisesti osallistuin Sulon kanssa. Olin päättänyt jo etukäteen että en sekoita omaa päätäni kisaamalla samana päivänä molempien omien koirieni (kahden niiiiin erilaisen ohjattavan kanssa), joten Stella vietti ansaittua vapaapäivää agilitysta. Ehkä ihan hyvä näin, koska minulla olikin vähän jo sellainen olo, että sen kanssa on treenattu ihan riittävästi viime päivinä kun maanantaina käytiin tekemässä hyppytekniikkaakin muutama toisto. Stellan läksylista senkun kasvaa, joten täytyy säästellä voimia olennaisten treenattavien juttujen takia. Sen sijaan pääsin kokeilemaan lainakoira-Lunan kanssa yhden möllihypärin verran, joten eiköhän tässä riittänyt oman mukavuusalueeni ylittämistä yhdelle päivälle ;)

Sulon kanssa rata sujui ihan hienosti. Kepeille arvasin sisäänmenon aiheuttavan ongelmia, koska en tiedä onko Sulo koskaan treenannut pituudelta keppien hakemista ja niimpä siinä kävi kuten arvelin että ei malttanut jarruttaa tarpeeksi taipuakseen ensimmäiseen keppiväliin vaan meni toisesta sisään. Toisella kerralla kuitenkin onnistui hienosti ja Sulo teki aikas hienot itsenäiset kepit :) A:n jälkeen vähän vauhti tyssäsi, kun taas pussin jälkeen olen myöhässä ja sitten taas vauhti tyssäsi puomilla. Jostain syystä Sulon puomi on mennyt huonompaan suuntaan vauhdin suhteen vaikka olen yrittänyt sitä vahvistaa... Luulen että se sekoittaa edelleen keinun puomiin, koska silloin kun ei treenattu ollenkaan keinua, oli puomi paaaaljon nopeampi. Lopussa oli ajoitukset pielessä ja Sulo tulee läpi ohjauksesta, mutta jos jotain positiivista niin hyvin noiden maksirimojen yli hyppiminen luonnistuu :)No lainakoira-Lunan kanssa mentiinkin sitten lujaa! Olin myöhässä heti kakkosputken jälkeen... pikkasen vissiin yliohjasin putkelle tai jotain :D Onneksi Luna fiksuna koirana paikkasi virheeni ja sitten vaan mentiin ja mä tikkasin jaloillani minkä kerkesin. Kaarrokset paukkuivat ihan sen takia, että en tunne Lunan irtoamisrajoja ja sen takia ennakointi oli vähän myöhässä. Lisäksi rimat olivat 25cm joten ihan senkin takia tuli pirun kiire. Mutta hauskaa oli ja nopea nollahan me saatiin tulokseksi. Tietenkään emme sijoittuneet, koska Lunakin kisaa jo kolmosissa ja oltiin mölliradalla :) Pakko myös sanoa, että harva varmaan edes erotti että mulla ei ollut omaa koiraa matkassa... vauhtiviivat kun ovat aika samannäköiset Stellan ja Lunan välillä ;)


2 kommenttia:

  1. Huh, oot kyllä ihan käsittämättömän hyvä ohjaaja. Harvalta onnistuu noin hyvin jonkun toisen koiran ohjaaminen. :) Käyn aina aikaajoin vakoilemassa ja motivoimassa itteeni näillä teidän aksavideoilla. Nytkun sais oma shelttineiti juoksunsa juostua ni pääsis taas treeenailemaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva kuulla että meidän videot jopa motivoivat toisia harrastajia! :) Ensimmäistä kertaa musta alkaa tuntua siltä että tällä blogin kirjoittamisella on jotain ideaa, etenkin nyt kun ihmiset alkavat uskaltaa myös kommentoida julkaisuihin :) Kiitos kehuista. Pakko silti sanoa että Luna oli siinä mielessä helppo ohjattava koska se lähtee täysillä mukaan varmaan kenen kanssa tahansa radalle. Minusta on mielenkiintoista päästä kokeilemaan toisten koiria, siinähän se oma kokemus kivasti karttuu :) Stellan kanssa aksaamista ei tosin voita mikään, koska se on mun oma ykköskoira<3

      Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)