maanantai 16. joulukuuta 2013

Onni on olla parhaiden opissa!

Sanonpa vain että agilitytreenit Stellan kanssa Kelpokoirissa on mulle kuin huumetta: ilman niitä ei voi elää! Onnistuttiin saamaan Elina Jänesniemen yksityistunti vielä tälle vuodelle ja oli aivan mahtavaa. Juuri näitä treenejä mä kaipaan: huolellinen rataantutustuminen, eri vaihtoehtojen punnitseminen sekä armotonta piiskausta ajoituksiin ja mun juoksemiseen. Ellalle ja Ellan kamerajalustalle suurkiitos kuvamateriaalista tältä päivältä. Tässä sensuroimaton totuus meidän treeneistä tältä päivältä (muutama pätkä puuttuu ja osa siitä jää rajojen ulkopuolelle, mutta pääpiirteet näkyy hyvin). Rimat kolisi muutamassa kohdassa oman ohjaamisen takia, jotka Stellan tulisi oppia kestämään, mutta nuo 35cm rimat ovat sille vaikeita ja noita rimoja pitääkin nyt alkaa pitämään ensi vuotta ajatellen tapissa aina kun on treenit lämpimässä hallissa ja lämpimillä keleillä. Tuota omaa ajoittamista ja sijoittelua pitää jatkossakin työstää, sillä mun tulee tehtyä välillä ihan tyhmiä virheitä. Toki pitää myös muistaa että virheistä oppii parhaiten - eikä mulla ole ollut tapana tehdä samaa virhettä kahdesti. Tuo puomi oli vaikea, koska Stella fiksuna koirana tiesi jo ekan kerran jälkeen, minne jatketaan menoa ja heti jos oma liike pysähtyi aikasempaa, se alkoi hidastamaan alastulolla. Ei kuitenkaan varastanut kertaakaan, joten jotain positiivista siinäkin! Flippi oli kiva uusi tuttavuus (ei näy hyvin videolla), jos vain olisin osannut kääntyä oikeeseen suuntaan ;) Taisin kerran onnistua tekemään sen oikein, joten näitä pitää toistekin kokeilla...

Tärkeimmät opit tältä päivältä meille:
- Flippi auttaa tilanteissa, joissa koiran pitää saada ohi esteestä ja itse pitää päästä lujaa eteenpäin
- Kun mietitään kumpaa reittiä ohjataan on otettava huomioon a) koiran luontainen kääntyminen b) mikä on pituudeltaan lyhyin reitti c) mikä on ajallisesti kyseiselle koiralle nopein suoritustapa.
- Mieti aina valmiiksi missä kohdassa täytyy olla suhteessa siivekkeeseen.
- Valssi kepeilläkin pitää tehdä ajoissa!
- Ohjaa jokainen kohta huolellisesti vaikka vauhti kiihtyy.
- Ole mielummin ajoissa tilanteissa kuin, että saavut tilanteisiin koiran kanssa samaan aikaan.
- Tönäisy kohti ponnistuspaikkaa, AINA.
- Ennakoi tilanteita, mutta älä elä edellä.
- Älä huido - kädet eivät ohjaa mitään vaan jalat.
- Juokse hyvä ihminen, JUOKSE!!!!

Viikonloppuna sain muuten ystävältäni hyvät kotihierontaohjeet, joita alan nyt säännöllisesti noudattamaan, jotta saisin pidettyä Stellan lihaksiston vähän paremmassa kunnossa hieroja- ja fyssarikäyntien välillä. Katsotaan tulenko huomaamaan mitään eroa :) Kohta se vuosikin lähenee loppuaan ja pian täytyy tarkastella kuluneen vuoden tavotteita ja niiden toteuttamista sekä miettiä valmiiksi tulevan vuoden tavoitteet. Se mikä on varmaa, on se että tämä hierontaprojekti tulee ensisijassa sille listalle! Lisää tavoitteista tulevissa blogikirjoituksissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)