lauantai 15. helmikuuta 2014

Hyppytekniikan jatkokurssilla 15.2.2014

Tänään oltiin neljän harratuslepopäivän jälkeen Stellan kanssa Ulla Kaukosen ohjaamalla hyppytekniikan jatkokurssilla. Olimme hieman alle vuosi sitten alkeiskurssilla ja hyppytekniikkaharjoitteita olemme tehneet sen verran mitä olemme ehtineet. Viime vuoden alkeiskurssin blogitekstiin pääset tästä. Enemmänkin olisimme tietty voineet tehdä noita harjoitteita, esim. jos niitä pystyisi tekemään kotona, mutta mahdottomuus mikä mahdottomuus kun pitäisi olla omat esteet. Tällä harjoitusmäärällä kuitenkin mentiin jatkokurssille ja saatiin jälleen hyviä vinkkejä siihen miten jatkossa treenataan ja mihin harjoitteisiin keskitytään. Tässä lyhyt kooste siitä mitä tänään opittiin.

Stellan fyysinen kunto:
Stellalla on kehossa edelleen ylimääräistä turvotusta ja vaikuttaa siltä että sillä on myös vähän huono aineenvaihdunta, koska se saa kuitenkin ihan hyvän verran ruokaa päivittäin. Barf-ruokaan ollaan siirrytty vasta muutama kuukausi sitten, joten luultavasti ajan kanssa keho puhdistuu entisestään. Stellaltahan on lähtenyt jo iso osa syksynä kertyneistä kerroksista, joten oikealla tiellä olemme. Parannus ei vain tapahdu yhdessä yössä ja ruoka-annosten kokoa en voi enää laskea. Vaikuttaa kuitenkin siltä että nappula ei ainakaan ole Stellalle se oikea ravinto eli barffilinjalla jatketaan. Vinkiksi sain hankkia marjanohdakejauhetta, jonka pitäisi edesauttaa aineenvaihduntaa.Toisena vinkkinä sain käyttää Stellan yhdellä toisella fysioterapeutilla, jos vaikka erilainen hoitomenetelmä toimisi paremmin Stellalle (huom. täysin kyseenalaistamatta vakio-osteopaattiamme, hoitotapoja on niin monia ja koiriakin on hyvä huoltaa monipuolisesti).

Stellan hyppytekniikka:
Plussaa oli että Stellan takapäähän on tullut voimaa alkeiskurssin jälkeen, mutta sitä saisi olla lisää. Samoin lihaksia saisi tulla takapäähän lisää ja vaikka Stellan kanssa ollaan tehty vaikka mitä takapäätä vahvistavia temppuja pienestä pitäen, niin lisää pitää vaan treenata. Harjoitteet, joita tänään tehtiin olivat kaikki täysin uusia ja niistä Stella selviytyi ihan hyvin, joskaan ei mitenkään loistavasti teknisesti. Näissä uusissa harjoitteissa Stella korjasi hienosti virheitään ja selkeästi teki töitä jokaisessa harjoituksessa. Välillä asento tai ponnistuspaikka oli huono, mutta seuraavalla pyrki heti parantamaan. Harjoittelun ja toistojen puutteesta siis kyse...

Stellan uudet läksyt:
Olin ollut ennen tätä jatkokurssia hieman epävarma harjoitteiden treenaamisen suhteen, kun viime aikoina on tuntunut siltä että viiden hypyn perussarjassa Stella vain ryntää palkalle, sen koommin ajattelematta, mutta nyt selvisi, että Stellalle pitää vain lisätä "ajateltavaa". Eli hyppyharjoituksen käydessä liian helpoksi, käännetään hyppyjä esim vinottain, lisätään liikehäiriötä tai otetaan enemmän vauhtia harjoitteille. Lyhyt perurssarja vaihdettiin pidemmäksi perussarjaksi ja joka kerta Stellan harjoitusrepertuaariin kuuluu jokin harjoite, jossa se joutuu kokoamaan itsensä. Kokoavia harjoitteita ovat ainakin: Vauhdista kokoaminen, alastuloharjoite, perussarja, liikkuva hyppy ja korkeuden arviointi. Set Pointia on hyvä ottaa aina muutama toisto alkuun, muistutuksena takapään olemassaolosta ja sen kaveriksi tehdään sitten 4-5 toistoa paria jotain muuta harjoitetta. Läksyjä siis riittää!

Tässä koosteet päivän hyppimisistä (Anulle kiitos kuvaamisesta!!)

Ensimmäinen osuus:Ja toinen osuus:
Onko jollain lukijalla kokemusta koiran "ylimääräisestä", jota on vaikea saada pois? Kuulemma shelteillä tämä on tavanomainen ongelma, vaikka tiedän kyllä useita shelttejä, joilla on oikein hyvä aineenvaihdunta. Mielelläni kuulisin muiden kokemuksia ja etenkin jos jollain on kertoa kokemuksia tuon marjanohdakejauheen käytöstä! Stellahan ei ole kotikoiraksi mitenkään liian lihava, mutta agilitya ja sen kehonhallintaa ajatellen, olisi hyvä että se pääsisi tuosta kerroksesta eroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)