lauantai 1. helmikuuta 2014

Kisareissu Vantaalle 1.2.2014

Ensimmäinen kisareissu osui sitten kovin lumimyrskyiselle aamulle. Meidän piti lähteä ajelemaan hyvissä ajoin Vantaalle, koska näkyvyys oli niin huono kaiken maailman lumiaurojen ja lumisateen takia. Aika itsemurhanopeuksilla monet ajelivat, mutta me päästiin Jennan kanssa onneksi turvallisesti perille, vaikka välillä hirvitti toisten turhat ohittelut ja perseessä ajamiset. Todistettiin aika hirveitä ohituksia, mutta onneksi ei mitään sattunut, vaikka ainakin yksi peltikolari oli jo Turunväylällä sattunut... (Ihmiset oikeesti, me muut halutaan elää, joten menkää yrittämään itsemurhaa muualle!!).


Sulo joutui jäämään kotiin nukkumaan aamulenkin jälkeen, sillä turhaan se olisi mukaan lähtenyt kylmään autoon odottelemaan. Onneksi nukkuminen on nykyisin yksi sen lempi puuhista, etenkin täydellä vatsalla ;)
Nää karvakasat <3
Noniin ja sitten kisatunnelmiin :) Vantaalle saavuttiin siis hyvissä ajoin ja tarkoituksena oli juosta kolme rataa Stellan kanssa. Tuomarina toimi uusi tuomarituttavuus meille, Ritva Herrala. Startattiin pitkästä aikaa ihan alkupäästä, parilla radalla toisena ja yhdellä kolmantena, joka oli kovin virkistävää, koska rata oli hyvässä muistissa jokaisella radalla ja sai rauhassa fiilistellä toisten ratoja oman suorituksen jälkeen. Päivän tavoitteelle otin onnistuneet kontaktit ja lähdöt. Lähdöt onnistuivat ihan superhyvin jokaisella radalla, olen niin tyytyväinen että ollaan saatu ne viikossa jo noin paljon parempaan kuntoon! 

Radat paranivat rata radalta. A-agilityradalla oli hapuilua molemmin puolin...Valssi jäi kolmosen jälkeen paikalleen, putkeen jälkeen Stella kaatui, jonka seurauksena en uskaltanut vedättää kunnolla puomilla, valssi valahti A:n jälkeen, persjätön jälkeinen linjaus oli huonohko, keppien jälkeinen valssi myöhässä ja sitten vielä meinasin unohtaa pussin edeltävän hypyn matkalta... eli joo en ollut ihan kartalla ja se kyllä näkyi sijoituksessa joka oli vasta 11./43. C-hyppyradalla parannettiin heti, mutta löytyihän sielläkin parannettavaa. Varmasti paremmat ohjausratkaisutkin olisivat tuoneet lisää vauhtia, mutta ihan kelpo hyvä rata silti, vaikka lisää hurlumheitä kaivataan! Sijoitus tällä radalla 6./47. Viimeisellä B-agilityradalla olikin sitten jo hyvää menoa molemmilta, vaikka kakkosen valssi valahti, jostain syystä Stella ei ehtinyt rekisteröimään sitä ja ihmisnuoli olisi varmasti ollut parempi ratkaisu siihen kohtaan. A:n jälkeen Stella korjasi hyvin linjan takaakiertoon kun olin itse vähän myöhässä. Keinu oli aavistuksen hidas ja voimaton, mutta luulen sen johtuneen ihan siitä että ei olla kisattu tarpeeksi vielä eri paikoissa, etenkään eri halleissa, joten sitä jännittää toisinaan vieraat keinut ja muutenkin meno on vähän vaisumpaa kun vertaa kotihalliin. Tällä vikalla radalla sijoitus oli tiukassa kisassa 3./41. joten Stella pääsi pokkaamaan myös muutamat palkinnot mukaansa päivän päätteeksi :) Hieno Stella!
Tuliaiset Vantaalta!
Hauska päivä takana - en vaihtaisi tätä kisakumppania mihinkään, se kun tekee aina parhaansa, vaikka ohjaaja olisikin välillä vähän kömpelö ;) Hyvää alkanutta helmikuuta kaikille! :)


Päivän parhaalle Stellalle maistuu uni <3

3 kommenttia:

 1. Näin kaksi ekaa rataanne samalla, kun olin kisoissa hommissa ja erityisesti hyppyrata oli hienonnäköistä menoa! Sun ohjaamista on kiva katsella, tykkään tavastasi rytmittää omaa liikettä niin, ettei se oikeastaan pysähdy ollenkaan radan aikana. Mulla itselläni on vielä harjoiteltavaa siinä - välillä kiirehdin liikaa ja sitten olenkin liikaa edellä ja oma liike töksähtää paikallaan, mikä hidastuttaa koiraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon mukavista sanoistasi :) Hyppyradat on siitä kivoja kun kontaktiesteet eivät ole sekoittamassa rytmiä, vaan saa vaan mennä eteenpäin vauhdilla :) Vinkiksi voisin antaa että kannattaa jo rataantutustumisessa miettiä koko ajan missä koira kulkee missäkin kohtaa ja missä pystyy itse ennakoimaan edelle ja missä pitää ottaa koira mukaan. Se on se sujuva yhteistyö mihin pitää pyrkiä :) Kenen opissa muuten treenaatte? Tsemppiä treeneihin ja kisoihin! :)

   Poista
 2. Onnea sijoituksesta!
  Nuo lähdöt ootte kyllä saanut reenattua tosi hienoon kuntoon! Aivan ihanat kuvat Sulosta ja Stellasta tuossa sohvalla! On ne sitten vaan niin suloisia nuo sun karvakorvat!
  T: Petra

  VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)