tiistai 10. kesäkuuta 2014

Fiilikset ensimmäisten arvokisojen alla

Kuva: Sirpa Saari
Tässä kesäkuussa on jotain erityistä, nimittäin minun ja Stellan ensimmäiset agilityn arvokisaviikonloput! Ensi viikonloppuna 13.6-15.6 kisaamme Tampereella Agility SM-tapahtumassa. Perjantaina haetaan fiilistä ja tuntumaa iltakisoissa (nr. 18), lauantaina starttaamme ensimmäisinä ATT:n minijoukkueessa (nr. 8) ja sunnuntaina on vuorossa yksilökisan karsintarata (nr. 446) heti ensimmäisessä ryhmässä. Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna suuntaammekin sitten elämämme seikkailulle Rovaniemelle asti agilityn maajoukkuekarsintoihin. Jännittää todella, mutta enimmäkseen odotan tätä kaikkea innolla! Näin ensikertalaisena ajattelin koota hieman omia ajatuksiani ja tunteita, jotka nämä tulevat kisat herättävät.


Take risks. 
Nothing can substitute experience. -Paulo Coelho 


Kesäkuun 2014 startit
Ensimmäisenä tunteena pintaan tulee suuren suuri kiitollisuuden tunne. Olen hyvin kiitollinen siitä, että äitini on autoaan lainaamalla mahdollistanut sen, että me 1,5 vuotta sitten päästiin kulkemaan Elina Jänesniemen pentukurssille ja sitä kautta ollaan päästy treenaamaan ja kisaamaan säännöllisesti. Olen myös hyvin kiitollinen Stellan kasvattajalle siitä, että hän on tukenut meidän agilityharrastusta suostumalla myymään Stellan kokonaan minulle. Kiitollisuuden velassa olen myös aivan huikealle työnantajalleni, joka on antanut minulle vapaaksi kyseiset arvokisaviikonloput ja näin ollen on ehkä viime kädessä se, joka konkreettisesti mahdollistaa meidän koko osallistumisen näihin kekkereihin! Olen myös hurjan kiitollinen meidän upeista treenipuitteista ATT:n hallissa Tuulissuolla sekä ATT:n sponsorituesta. Kirsikkana kakun päällä olen kiitollinen ystävilleni ja poikaystävälleni, jotka ymmärtävät miten tärkeä tämä harrastus on minulle. Näin huikean tukiverkoston omatessaan ei voi muuta kuin hymyillä leveästi :) Olen erittäin onnellinen kun olen löytänyt elämäni harrastuksen! Faith is taking the first step 
even when you don't see the whole staircase.
  -Martin Luther King Jr.

Kakkosena tuleekin innostunut tunne: Maailman mahtavinta on päästä aksaamaan terveen, innokkaan ja motivoituneen koiran kanssa arvokisoihin! Kävi miten kävi, niin täytyy ajatella, että pelkästään osallistumisoikeus näihin karkeloihin on jo paljon ja siitä täytyy nauttia täysillä! Ei ole mitään hienompaa kuin päästä radalle mun oman rakkaan koirani kanssa. Yhdetkään tulokset eivät tee tuosta koirastani yhtään sen parempaa ja oli tulos sitten hylly tai nolla  tai jotain siltä väliltä, tiedän itse mihin me parhaimmillaan pystytään ja sen ajatuksen voimalla jaksan eteenpäin pystypäin. Stella on äärettömän kiltti ja taitava ikäisekseen - parhain kisakaveri mitä itselleni voin toivoa Se antaa aina kaikkensa ja ainoa asia, jota voin katua jälkeenpäin on se jos en itse anna sille kaikkeani.  Remember happiness doesn't depend upon
 who you are or what you have; 
it depends solely on what you think. - Dale Carnegie

Kolmosena tulee tietenkin jännittynyt - ei liikaa, mutta sopivasti. Jännityksen taso on aikalailla samaa luokkaa kuin ennen ihan ensimmäistä episstarttia Stellan kanssa paitsi, että silloin taisin olla kankea kuin rautakanki jännityksestä ja siitä on toivottavasti päästy jo vähän eteenpäin :) Arvokisojen ensikertalaisena tämä kokemus tulee olemaan aivan uusi, mutta toisaalta kaikki on tuttua, koska kisathan nämäkin ovat siinä missä muutkin. Kokemuksen sanasia olen kuullut eri suunnista ja myös "kauhuscenarioilla" on peloteltu, mutta nyt suljen korvani näiltä ajatuksilta, joista ei ole mitään hyötyä minulle. Olen aina sanonut, että asenne ratkaisee ja niin se piruvie ratkaisee! Me ollaan nyt jo voittajia kun uskalletaan jotain mitä ei olla ennen uskallettu eli lähdetään mukaan näihin kisoihin! 


Attitude is a little thing that makes a big difference -Winston Churchill

Ja loppuun vielä minun henkilökohtainen lemppari rata meidän agilityuralla. Tässä välittyy se apinaraivo, jolla mentiin päivän viimeinen rata tietäen, että on mentävä täysillä ja riskillä, jos halutaan ehtiä ihanneaikaan. Yleisö oli aivan mahtava ja fiilis sitäkin mahtavampi! Tämän fiiliksen kun saisin jokaiselle radalle :) PS: Ihan lievästi vaan hävettää mun vaatimattomat tuuletukset ;)


Näissä fiiliksissä kohti viikonloppua! Onnea kaikille SM-kisoihin osallistujille! Nauttikaa ja pitäkää hauskaa! Jos ei itse päästä finaaliin, olen hyvin iloinen siitä että pääsen seuraamaan teidän toisten huimaa menoa :) Juoskaa lujaa! :)

10 kommenttia:

 1. Tsemppiä teille kisoihin! Onneksi on livestream, niin voin täältä ruudun takaa jännätä teidän ja muiden puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, tulivat kyllä perille, mutta vastaan vasta nyt ;)

   Poista
 2. Ihana asenne, hyvä Murut! Hengessä mukana katsomon puolella!
  Pitäkääkin kivaa!

  T. Anne ja territ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Kivaa oli! Päivitystä tulossa myöhemmin! :)

   Poista
 3. Ihana Asenne, hyvä Murut! Hengessä mukana katsomon puolella.
  Pitäkääkin kivaa!

  Terv. Anne ja Territ

  VastaaPoista
 4. Eikö Stella teekkän kasvattajalleen pentuetta, kun se on siirtynyt sun nimiin? Ja miten se tukee teiän agiharrastusta nyt kun Stella on sun oma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ei tee Stella pentuetta kasvattajan nimiin. Kasvattaja on ollut alusta lähtien meidän harrastuksen tukena :) Ja edelleen toivoisin tällaisiin kommentteihin nimiä... anonyyminä on niin helppo loksautella kaikenlaista :P

   Poista
  2. En siis tarkottanu kysymyksiäni mitenkään pahalla, jos kuulosti siltä, kiinnosti vaan. :) Ja anonyyminä on niin helppo kommentoida, ku ei oo mitään noista valittavista profiileista/tileistä.

   Poista
 5. Onneksi olkoon !!!! Mahtava rata sm kisoissa, stella ja sä ootte mahtavia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista :) Me toimittiin yhteen eilen <3 Kisapäivitystä tulossa tällä viikolla!

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)