tiistai 3. kesäkuuta 2014

Ol niingon gotonas - Raumalla kisaamassa 2.6.2014

 

Hip hei kesäkuu on täällä! Käytiin eilen hakemassa kisafiilistä Raumalla kahden startin verran. Tuomarina radoilla toimi Reetta Mäkelä ja radat olivat juuri kivan haastavat :) (Ihanaa vaihtelua Nummelan radoille!) Näemmä myös opin taas sen, että minun pitää keskittyä tekemään sitä omaa juttuani eikä katsoa muilta mallia. Siihen lankesin meinaan ensimmäisellä radalla ja huolimaton rataantutustuminen johti sitten siihen että unohdin ohjata yhden hypyn välistä enkä saanut enää linjaa korjattua ja Stella tuli hypyn ohi. En jäänyt korjailemaan vaan jatkettiin hyvällä meiningillä loppuun asti. Muutaman kohdan olisin muuttanut ohjauksellisesti ja niillä muutoksilla rata olisi varmasti ollut aivan napakymppi, mutta turha tässä on jossitella kun jälleen kerran tuli opittua uutta :) Radassa oli niin paljon hyviä kohtia, että ei harmittanut ollenkaan hyllyttä :) Stella pysähtyi meinaan hienosti puomilla ja pysyi siinä liikehäiriön aikana ja juoksi hyvin määrätietoisesti maaliin tehtyäni takaaleikkauksen :) Takaaohjauksia täytyykin harjoitella ensi kaudella enemmän, koska en halua aina olla ohjaamassa edestä.

Hyppäri taisi olla agilityrataa haastavampi. Sinne olisin voinut keksiä vaikka mitä ohjauksia, mutta päädyin kuitenkin treenaamaan sellaisia ohjauksia, joita todennäköisemmin tulen valitsemaan arvokisoissa. Kepeille pelkästään olisin keksinyt neljä erilaista tapaa ohjata, mutta koska pari viikkoa sitten treenasimme juuri tuota poispäinkäännöstä kepeiltä, niin halusin kokeilla onko oppi mennyt perille. Videolta ei ehkä näy kovin selvästi tuota putkijarrun jälkeistä elämää koska muuri on tiellä ja vaikka radalta olisi saanut sadasosasekunteja pois sieltä täältä, olen kyllä tyytyväinen tähän rataan ja olimme otsikon mukaan aivan kuten kotonamme ;) Yksi parhaimpia hyppäreitämme!Tuloslista näytti sitten tältä: hävisimme siis vain himpun verran SM-joukkueemme ankkurille, joten Stellalle hienosti kakkossija ja palkinnoksi yksi ilmainen startti Raumalle! :) Kisafiilistä haettiin ja kisafiilistä saatiin. Oli pitkästä aikaa oikein mahtavat kisat: kivat radat, paljon tuttuja, asennetta radalla ja ennen kaikkea mahtava Stella <3 Kävi SM-kisoissa sitten miten vain niin en voi muuta kuin hymyillä kun pääsen harrastamaan tän koiran kanssa aksaa. Hylly tai nolla, aivan sama, mutta parhaamme teemme ja se riittää mihin riittää :)


"Kenraaliharjoitusten" jälkeen käytiin vielä pidemmällä lenkillä Sulon velipoika-Nuutin ja Annen kanssa.


Kuva: Anne Valli
Mainittakoon vielä että saimme viikonloppuna uuden naapurin! <3 Riski-poju on ollut myös pitämässä Stellalle seuraa kun Jenna on ollut töissä, joten pääsen seuraamaan taas yhden pennun kehitystä eikä tule tarvetta saada omaa pentua :) Sulolle kuuluu hyvää. Sulo on siis tällä hetkellä äitini luona hoidossa kesäkuun ja näiden arvokisahömpötysten ajan :) 


Kuva: Jenna Kantola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)