torstai 2. huhtikuuta 2015

Stellan kuntoutusviikko pähkinänkuoressa

Maanantaina kävimme Stellan kanssa toistaiseksi viimeistä kertaa Johannan vesiterapiassa Turun Koirafysiossa. Stella on edistynyt selvästi allasjumpassaan, koska tempoa on pystytty lisäämään jo jonkin verran ja liike on koko ajan siinä parempaa. Aluksi käveli siis hieman vinossa, mutta pienellä avulla saatiin käyttämään kehoaan oikein. Tässä videolla viimeisten minuuttien tyylinäyte hieman nopeammasta kävelytahdista ja myös ihan ilman apuja. Stella on tasamaan lisäksi kävellyt myös ylämäkeen kyseisessä altaassa, joissa sen takapään voimantuottoa on eritoten saatu hyvin vahvistettua. Ensimmäistä kertaa minäkin näen, että edistystä on tapahtunut!


Keskiviikkona kävimme uudelleen kokeilemassa, miltä Stellan hyppiminen nyt näyttää. Ehdimme siis 1,5 kuukautta sitten käydä kaksi kertaa hyppimässä, jonka jälkeen meidät passitettiin uudelle jumppakuurille. Täydellistä tuo hyppiminen ei vieläkään ole, mutta paljon paremman näköistä kuin viimeksi! Töitä riittää vielä tällä saralla, mutta nyt olemme saaneen luvan jatkaa hyppytekniikan treenaamisen parissa. 

Set Pointissa nykäsee vielä lähdössä etupäällä, mutta ei yhtä pahasti kuin puolitoista kuukautta sitten. Istuu kuitenkin ryhdikkäämmin kuin ennen, joka on todella hyvä painonsiirron kannalta. Lisäksi selkä on stabiilimpi hypätessä ja omasta mielestäni takapääkin työskentelee aktiivisemmin,


Perussarjan aikana saimme häiriötä naapurikentälle, joten Stellalla oli pieniä keskittymisvaikeuksia kun minun piti itse olla kameran takana ja hänen piti aivan yksin suorittaa nuo harjoitteet. Stella alkoi vähän fuskaamaan yhdessä kohtaa, mutta muuten on tässäkin nähtävissä edistystä 1,5 kuukauden takaiseen suoritukseen. 


Näillä kahdella harjoitteella jatketaan ja ehkä jossain kohtaa lisätään vähän askeleen pidennystä ja laskeutumistreeniä myös. Jos joku hyppytekniikkataitoinen ihminen näkee nämä niin mieluusti kuulisin teidän kommentteja siitä pitäisikö jotain väliä vielä pidentää tai lyhentää. Nyt meillä on perussarjassa välit 3,5 jalkaa ja lähdössä on 3 jalkaa ponnarin ja ensimmäisen hypyn välillä. 

Tälle päivälle saimmekin sitten onneksi peruutusajan Tanjalle fysioterapiaan, kun viime aikamme peruuntui Tanjan sairastuttua. Ja uutiset olivat hyvät. Pientä tukkoisuutta verenkierrossa nivusissa ja niskassa, mutta muuten hyvässä kunnossa on neiti pysynyt. Keho oli saanut vähän iskua yhdestä kuperkeikasta, jonka Stella teki tuossa pari päivää sitten pellolla. Niskan jäykkyys on Tanjan mukaan siitä samasta tällistä, jonka on saanut jossain kohtaa loppukesää/alkusyksyä. Se tulee olemaan jatkossakin sen heikko lenkki, joten toivotaan ettei sen suurempia kolhuja tule lähiaikoina, jotta tuo kehonosa saa olla rauhassa. Saimme siis nyt luvan alkaa vähitellen treenaamaan myös lajitreeniä matalilla rimoilla, jättäen pois kuitenkin vielä kepit ja kontaktit, koska ne kuormittavat etuosaa eniten. Lajitreenin ohella jatketaan hyppytekniikkaharjoittelua ja jumppaamista kotosalla. 

Stella hoidettavana Tanjalla 2.4.2015

Stella Koirafysiossa
Linssilude :D
Nyt otetaan 3 vuorokautta lepoa ja rauhallista liikuntaa, "ei riehuta eikä rällästetä" Tanjan sanojen mukaan ja sunnuntai-illasta eteenpäin voimme sitten mennä hallille treenaamaan, pitäen aina kaksi taukopäivää välissä. En ole ehkä vielä tajunnut koko juttua, mutta tosissaan... meidän 4,5 kuukauden agilitytauko alkaa olemaan lopuillaan ja päästään treenaamaan :) 


Thank you for life, and all the little ups and downs that make it worth living.
- Travis Barker

2 kommenttia:

  1. Hienoa! Mahtavaa, että pääsette reenaamaan! Terveyttä ja treeni-iloa!
    T: Petra

    VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)