keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Tuplaten agilitya #joyofagility


Kuva: Sirpa Saari
Kesäkuu ja agilityn SM-kisat ovat jo ihan nurkan takana ja meidän valmistautuminen on... aivan... jäänyt viime tippaan! Mottomme on ollut Stellan kanssa "kunto kasvaa levossa", joten olemme pitäneet treenit mahdollisimman lyhyinä ja keskittyneet pitämään vapaapäiviä. Aikaa tarvitaan agilitylihasten ja kisakunnon takaisin saamiseen, aivan kuten Stellan kuntoutuksenkin aikana sitä tarvittiin palautumiseen. Onneksi meillä ei ole mihinkään kiire, vaikka kyllähän se on myönnettävä, että olisi ollut kiva jos kuntotasomme olisi hieman korkeampi kesän arvokisoissa, kuin mitä se tulee nyt olemaan. Kuitenkin olemme erittäin hyvillä fiiliksin taas mukana lajissa ja se on kyllä näkynyt niin treeneissä kuin kisoissakin. Alla video viimesimmistä ohjatuista treeneistä, joissa teimme ensiksi nollaratatreenin ja keskityimme sen jälkeen enimmäkseen keppeihin.


Kisa-ilmoja on tullut laitettua useampiakin ja kerrottakoon myös, että minulle on myönnetty edustusvapaus ATT:ltä SM-joukkuekisaan ja edustan siis silloin Shetlanninlammaskoirat ry:tä. Minijoukkueessa kanssamme on Annika Pihlajasaari kahden shelttinsä kanssa. JA, kaikille varmasti tulee yllätyksenä, kuten minulle itsellenikin, että saan kunnian ohjata myös toista shelttiä kyseisessä joukkuekisassa! Näin ollen meitä on kaksi ohjaajaa ja neljä koiraa. Saan siis kisata Sirpa Saaren omistaman ihanan pikkumustan eli Leyan kanssa! Tarkoituksena on ehtiä kisamaan pari starttia Leyan kanssa tässä muutenkin ennen kyseistä joukkuerataa, jotta saamme yhteistyön paremmin sujumaan ja saan itse tuntumaa Leyan ohjaamiseen. Leyaa on tosi kiva ohjata, mutta eroja Stellan kanssa löytyy, joten olen kyllä ottanut haasteen vastaan - ja tämänkin lyhyellä varoitusajalla! Tuloksia ei mietitä, olen vain kovin innoissani tästä mahdollisuudesta päästä kisaamaan kahden koiran kanssa!


Tähän mennessä olemme treenanneet yhdessä kaksi kertaa ja alan vähitellen erottamaan näiden kahden koiran erot. Tässä alla onnistuneimmat palat viime treeneistä.Kuva: Sirpa Saari
Kuva: Sirpa Saari
Kuva: Sirpa Saari
On ollut todella hienoa saada treenata näin avoimen ja vauhdikkaan sheltin kanssa! Kuitenkaan mikään ei vedä vertoja sille, miten hienoa on päästä kisaamaan oman rakkaan ja itsekoulutetun koiran kanssa! Stellan kanssa kisattiin jälleen siis viime maanantaina Raumalla. Stella oli jälleen aika kiltti, vaikka toisessa startissa meinasi varastaa lähdöstä ja jouduin palauttaamaan istumaan kaukokäskyllä. Muuten on ollut todella kilttiä meininkiä tähän asti. Olen pysäyttänyt ihan reilusti puomilla, koska en juurikaan enää välitä tuloksista tai sijoituksista sen enempää. Tärkeintä minulle on se, että saadaan sujuvia ratoja ja että olen johdonmukainen sen suhteen mitä Stellalta vaadin, hauskanpitoa unohtamatta. Ja kappas, kun sitä ottaa agilityn näin rennosti niin kummasti tulee taas tuloksia! Meille siis jo peräkkäin tuplanolla sijoituksilla 2. ja 3.! Raumalla on kyllä aina niin kiva kisata :)Vauhdista ja siitä että rimat kolahtelevat huomaa vielä sen, että lihasvoimaa puuttuu, mutta emme anna sen haitata. Tärkeintä on tosiaankin vain se, että päästään radalle :)

Stellan kontaktitreeni ;)
Stella ja palkinnot :D
Jännät pari viikkoa siis edessä ja jo viikon päästä lähdetäänkin Oulun road tripille! Aika menee nopeasti! Otetaan siitä kaikki irti ja nautitaan jokaisesta hetkestä, jotka saamme yhdessä viettää :) Juuri nyt on niin kiitollinen olo kaikesta, että olen pelkkää hymyä! :) Nauttikaahan te muutkin agility-kesästä ja laittakaa kuvia siitä vaikka instagramiinne hashtagillä #joyofagility kuten mekin teemme! 

Minun SM-joukkoni: Leya ja Stella <3
Kuva: Sirpa Saari

"Two things:
If it makes you happy, do it.
If it doesn't, then don't"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)