sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Tytöt ihan liekeissä

Agilitya harrastaessa sitä saa paljon kokemuksia ja oppii joka päivä jotain uutta. Sen takia se onkin varmasti välillä niin koukuttavaa. Eilen oli taas yksi sellaisista kisapäivistä Helsingissä, jonka tulen muistamaan aina - en pelkkien tuloksien takia, vaan sen fiiliksen takia, jonka kaksi ihanaa shelttityttöä minussa saivat aikaiseksi. SM-kisojen kenraalien kenraalit on nyt siis suoritettu ja ensi perjantaita ennen en ajatellut tehdä mitään agilityyn liittyvää. Korkeintaan fiilistelen onnistumisia agilityvideoita katsomalla :)

Viime keskiviikkona keskityin treenaamaan Leyan kanssa, koska Stella oli juuri kisannut Raumalla menestyksekkäästi. Ensimmäistä kertaa saimme aikaiseksi treeneissä puhtaan 24-esteisen radan ja vihdoin alkoi sen myötä tuntumaan siltä, että mekin ollaan Leyan kanssa oikein hyvä pari SM-joukkueradalle.


Eilen sitten suuntasimme Helsinkiin kisaamaan Leyan ja Stellan kanssa. Kisasin ensimmäistä kertaa elämässäni kahden koiran kanssa samoissa kisoissa. Oli myös ensimmäinen kerta kun ohjasin toista kolmosluokan koiraa. Jännityksen momentteja siis riitti ja täytyy myöntää, että vatsanpohjassa kipristeli aika kivasti juuri ennen Leyan ekaa starttia. Yhteistyömme sujui kuitenkin ihan loistavasti ja vaikka olin siellä täällä vähän myöhässä, kokonaisuudessaan onnistuttiin todella hyvin! 


Ensimmäisellä radalla, molemmat tytöt tekivät hienot nollat, enkä voinut uskoa korviani, kun kuuluttaja kuulutti, että olin saanut ohjauksellani kaksoisvoiton! Leya voitti Stellan hiuksen hienolla erolla, mutta se oli mielestäni kuitenkin aivan selvä, koska Leyalla on tämän hetkinen kuntotaso paljon parempi kuin Stellalla, joka vasta tekee paluuta agilityyn. Kaiken kukkuraksi, Leya sai ensimmäisen agilitysertinsä! 

"Sonialla oli tänään ilmeisen hyvä päivä" :D - kuuluttaja
Koirat oikeilla korokkeilla ;)
Kaksoisvoitto, Leyalle nollavoitto ja agilityserti!
Ja homma jatkui yhtä hienosti kuin oli alkanut! Toisella radalla, erittäin suoraviivaisella ja helpolla kolmosluokan radalla teimme jälleen hienot nollaradat molempien kanssa. Erityisen tyytyväinen olin Leyan puomiin, koska se on ollut treeneissä haasteellinen oman liikkumiseni takia. Stellan puomi oli puolestaan hieman hidas, mutta tärkeintä, että malttoi jälleen pysähtyä oma-aloitteisesti ilman painostusta tai lisäkäskyjä! Tällä radalla Leya pääsi sijalle 4 ja jäi noin 1,5 sekuntia kärjestä, kiitos hienon puomipysäytyksen ;) Stellan sijoitus oli 6. Aika uskomattomalta tuntui tässä kohtaa se, että olin juuri tehnyt tuplanollan kahden koiran kanssa!

Tytöt kisapaikalla odottamassa omaa vuoroa.
Ennen kolmatta rataa alkoi hieman jo oma väsymys painaa ja se näkyi siinä, että annoin ajattelematta Stellankin varastaa hyppyradan lähdössä. Hups! No, ensi kerralla lisää tarkkuutta, jotta ei tule tavaksi! Toisaalta en edes jaksa nipottaa ja pilata hyvää fiilistä ottamalla hyllyä pienen liikainnokuuden takia. On kuitenkin myös tärkeää, että Stella syttyy kunnolla taas lajiin. Stellan hyppyrata oli oikein hieno, vaikkakin kisakunnon puute näkyi radan loppuosassa, jossa koiran suoritettavana oli peräti 15 hyppyesteen putki. Stella nimittäin keräsi aika pahasti viimesille hypyille, jonka oletan johtuvan siitä, ettei sen takapäässä ole tarpeeksi voimaa. Nyt siis keskitymme jumppaamaan takaosaa. Leyan rata oli myös tosi hyvä, mutta harmillinen keppivirhe syntyi kun Leya alitti ohjauskäteni ja lähinnä syöksyi sinne minne kova vauhti vei. Me saimme kuitenkin tältä päivältä enemmän kuin osasimme toivoa. Tuntumaa ja fiilistä lähdimme hakemaan ja sitä myös saimme! 

Stella sijoittui hyppyradalla hienosti sijalle 2. :)
Saldona päivälle siis Stellalle triplanolla ja Leyalle tuplanolla, nollavoiton kera sekä agility-serti! Huikeeta :) Tässä sitten videomateriaalia radoista :)On ollut etuoikeus saada tehdä yhteistyötä Leyan ja hänen "kotijoukkojensa" kanssa. Olen suuresti kiitollinen tästä mahdollisuudesta saada kisata sen kanssa. Leyassa on taitoa ja potentiaalia vaikka mihin ja se joka sitä saa ohjata SM-kisojen jälkeen on todellinen onnenpekka :)


Erityiskiitos päivästä kuuluu maailman parhaalle ketylle eli Jonnalle :) Ihanaa saada muistoksi kisavideoita ja -kuvia! Haluan myös kiittää kovin sitä henkilöä, joka tuli henkilökohtaisesti kisapaikalla juttelemaan ja kiittämään kirjoittamastani teksistä koirahulluudesta. Kiva kuulla, että avautumiseni aiheesta on herättänyt lukijoissa ajatuksia. Minua saa kyllä tulla ihan rohkeesti nyppäsemään kisoissa hihasta kun on sopiva hetki, jos tekee mieli jutella jostain kirjoittamastani aiheesta :) 


Tsemppiä ja hyvää mieltä kaikille arvokisoihin lähteville! 

Tehkää töitä ilon kautta ja muistakaa, että pahin vastustajanne katsoo teitä peilistä ;)
#joyofagility #agilitySM2015


"Life is too short to wake up in the morning with regrets.
So, love the people who treat you right and forget about the one's who don't. 
And believe that everything happens for a reason.
If you get a chance - take it.
If it changes your life - let it.
Nobody said that it would be easy...
They just promised it would be worth it."
-Unknown

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)