keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Oppikirjan mukaan tai ainakin sinnepäin!

Pitkän agilitytauon jälkeen olen pyrkinyt löytämään minulle ja Stellalle sopivaa liikuntarytmiä. Rytmin tulisi mielestäni olla sellainen, että kehitystä ja kunnonkohotusta tapahtuu, mutta myös sellainen, että kehon palautuminen mahdollistetaan riittävän monella taukopäivällä lajitreeneistä. Olen kiinnittänyt entistä enemmän huomiota siihen, miten ja kuinka paljon liikumme arjessa sekä toki myös siihen minä päivinä käymme hallilla. Stellan kuntoutumisprojektin myötä olen myös aika ajoin palannut kirjoitukseeni urheilukoiran arjesta, ihan vain muistuttaakseni itseäni siitä, että pystyn vaikuttamaan itse Stellan kunnon kohotukseen ja kunnossa pysymiseen. Kaikkea ei millään pysty tekemään oppikirjan mukaisesti, mutta monen monta parannusta olen kyennyt tekemään aika pienellä vaivalla.

Sunnuntaina käytiin kolmen taukopäivän jälkeen hallilla tekemässä ensimmäistä kertaa tauon jälkeen juoksu-A:ta. Alkuun toistot olivat ymmärrettävistä syistä varovaisia, mutta loppua kohden saatiin ainakin yksi kahden laukan alastulo. Tavoitteena A:n kohdalla meillä on se, että sen suoritustyyli vakiintuisi toistojen myötä. Käännöksiä ja muita lähestymiskulmia emme ole vielä ehtineet treenaamaan. Keskitytään ens alkuun näihin suoriin lähestymiskulmiin ja haetaan vauhtia. Tämä estehän on Stellalle varmasti yksi rankimmista, joten liian nopeasti ei voi odottaa tuloksia kun toistojakaan ei pysty kerralla tekemään kovin montaa.


Tämän jälkeen harjoittelimme vielä viskileikkausta molempiin suuntiin, joka oli minulle vaikea ohjaus viime treeneissä. Toista puolta piti alkuun helpottaa siirtämällä estettä helpompaan kulmaan. Takaa-ohjaukset on kyllä vaikeita kun niitä ei ole tottunut käyttämään! Ohessa otettiin myös muutamat kepit ja treenattiin vähän lähtötilannetta.


Kahden taukopäivän aikana olemme lenkkeilleet hyvänpituisia lenkkejä. Mainittakoon myös, että olen ottanut tavaksi tehdä Stellan kanssa muutamat jumppaliikkeet tasapainotyynyn kanssa lähes jokaisen aamuruoan yhteydessä. Näin jumpat tulee meillä tehtyä eikä tule lihotettua Stellaa vahingossakaan kun siihen käyttää "aamupalan". Meillä menee jumppaan vain reilu 5 minuuttia ja Stella on aivan innossaan siitä. Jumpilla vahvistetaan sekä etu- että takapään lihaksistoa.

Tänään olimme sitten taas treeneissä. Lähdin hallille hyvissä ajoin ja teimme siinä yhteydessä päivän lenkit. (Lämmittelylenkin karttakuva alla.) Lämmittelyn jälkeen nopea rataantutustuminen ja kenkien vaihto ja muutama lämmittelyliike esteellä ja eikun treenaamaan.


Lämmittelylenkki
Ratatreenit meni oikein kivasti. Alkuun oli ohjaajalla jälleen hakemista viskileikkauksen kanssa ja näin olleen ensimmäistä viittä estettä hinkattiin alkuun hetki. Heti kun ohjaus oli kunnossa niin johan sujui. Kisatilanteessa olisin tehnyt heti persjätön, mutta kun oppiminen tapahtuu aina mukavuusalueen ulkopuolella niin siitä syystä halusin viskileikkauksen vääntää tuohon. Puomilla Stella tuli myös kerran läpi ilman vapautusta, mutta korjasi heti seuraavalla yrityksellä. Oikein onnistuneet treenit siis takana! Tässä kooste onnistuneista pätkistä, koska huonoja pätkiähän ei tarvitse muistella ;) 


Treenin jälkeen tehtiin lyhyet venyttelyt, jonka jälkeen suuntasimme jäähdyttelylenkille (kuva alla). Kotona Stellalla riitti vielä intoa ja virtaa tuoda minulle leluja heitettäväksi, joten päättelin tästä, että juuri oikean verran tuli treenattua. Stella on muutenkin kulkenut lenkeillä mielestäni todella hyvin.


Jäähdyttelylenkki
Nyt vaan toivotaan, että voimme jatkossakin pitää tämän liikunta- ja treenirytmin: yhdet ohjatut treenit keskellä viikkoa ja omatoimiset läksytreenit loppuvikosta. Tällä hetkellä se tuntuu sopivalta Stellalle. Stella pääsee huomenna taas fyssarin käsittelyyn tarkistuskäynnille, joten sieltä saamme varmasti lisätietoja Stellan kunnosta. Jonkin verran on varmasti jumiutumia kun olemme taas alkaneet treenaamaan ja siksi on tärkeää, että Stella pääsee hoidettavaksi kerran kuussa kuten tämän vuoden aikana on koko ajan käynytkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)