tiistai 10. marraskuuta 2015

Ekan treenikuukauden huipennus epiksissä

Tällä hetkellä olen vaan niin kiitollinen siitä, että olemme päässeet taas Stellan kanssa harrastamisen vauhtiin mukaan! Nyt kuukausi takana säännöllistä treenaamista 2-4 taukopäiviä aina välissä pitäen. Vielä on rimat treeneissä matalalla ja edelleen treenaamme paljon lyhyitä pätkiä. Viime viikon treeneissä lähdimme kuukauden treenaamisen kunniaksi kokeilemaan nollarataa ja hyvinhän se onnistui heti ensimmäisellä yrittämällä! Oma liikkuminen on vielä varovaisempaa kuin aikaisemmin, johtuen siitä, että keskittyminen menee vielä paljon kaikkeen muuhun: missä esteet, mikä estejärjestys, missä koira on ja etenkin missä MINÄ olen?  No mutta kuitenkin päällimmäisenä fiiliksenä on juuri nyt se, että vaan niin siistiä päästä menemään! Kehitys tulee kyllä itsellään hauskaa pitäessä :) 

Tässä alla videotaltiointia viime treeneistä, jossa näkyy kaikki meidän toistot. Nollaradan jälkeen keskityimme erityisesti A:ta edeltävään kohtaan johon treenasin sekä valssi+vastakäännös -yhdistelmää, että vastakäännös+ takaaleikkaus -yhdistelmää. Heti kun ohjaus meni nappiin niin sitten onnistui! Viimeinen A-toisto on juuri sellainen mitä haemme ja johon jokaisella toistolla pyrimme. Siihen, vaikuttaa eniten kaksi asiaa 1) miten hyvin Stella saa kiihdytettyä vauhdin ylösmenolle ja sitä kautta uskaltaa tulla tarpeeksi kovaa, ja 2) miten hyvin minä onnistun A:ta edeltävissä ohjauksissa, sillä jos vauhti putoaa jo ennen A:ta niin se vaikuttaa heti A:han. Hienosti kuitenkin juokseminen A:allakin kehittynyt vain muutaman treenin jälkeen!Tänään olimme todella pitkästä aikaa Stellan kanssa epävirallisissa kisoissa treenaamassa kisatilannetta. Otin treenin tavoitteeksi kaksi asiaa: 1) lähtö vasta luvalla ja 2) itselleni yleisesti rataantutustuminen ja radan ohjaaminen. Avoimella radalla rimat olivat kivasti 25cm korkeudella, johon olemme treeneissäkin tottuneet. Selvisimme radasta oikein kivasti emmekä ajallisestikaan jääneet kovin paljoa kärjestä. Kuukauden treenillä erinomainen tulos :)

Avoimen luokan tuloslista. Stella hienosti 3.sijalla!
Ihan suunnitelmien mukaan oma ohjaus ei kuitenkaan mennyt. Kolmannen putken kohdalla sain Stellalta suoraa palautetta kiljumalla ja seuraavalta esteeltä oma rytmini oli hukassa ja jäin tilanteessa jälkeen. Valssi oli valovuoden myöhässä ja keinua edeltävälle hypylle en ehtinyt tekemään suunnittelemaani ohjausta vaan mentiin pelastellen kalastellen ja vauhti hieman putosi kun en kertonut ajoissa Stellalle mihin ollaan menossa. Stella tuli A:n hienosti kahdella laukalla alas, mutta vauhti on ollut treeneissä ylösmenolle parempikin, joten tällä radalla laukat jäivät alastulolla hieman liian ylös. Kokonaisuudessaan olen kuitenkin tosi tosi tyytyväinen :)
Starttiluokassa kävimme medien radalla treenaamassa 30cm rimojen yli hyppäämistä. Tämä oli siis ensimmäinen kerta tauon jälkeen kun hyppyytin Stellaa yli 25cm. Ensimmäinen rima oletettavasti alas (ei katsonut rimaa), mutta lopuissa ponnistaa hypyille melko hyvin. Itse pitäisin rimat aina mineillä 25cm jos saisin itse valita, mutta vähitellen täytyy noita rimoja alkaa nostamaan treeneissäkin, jotta oppii ponnistamaan niillekin oikein. Kisoissa vastassa on lähes poikkeuksetta joko 30cm tai 35cm korkuiset rimat. Hyvillä fiiliksillä jatketaan treenaamista ja parin viikon päästä olisi suunnitelmissa toiset epikset! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)