tiistai 10. heinäkuuta 2018

Stellasta SE AVA - Ruotsin agilityvalio!

FI & SE AVA FI & SE AVA-H Shetwood Dazzling Lady "Stella"

Maajoukkuekarsintojen jälkeen vietettiin koko viikko käytännössä leväten ja valmistautuen siten kohti seuraavaa reissua, jonka olin jo alkukeväästä suunnitellut meidän kisakalenteriin. Suuntasimme jo kolmatta kertaa Stellan kanssa Ruotsiin, koska aiempina kertoina oli jäänyt Ruotsin agilityradoista "hampaankoloon" ;) Nyt jos koskaan olisi meillä mahdollisuus onnistua Ruotsissa, koska kokemusta oli riittämiin ja nyt vauhdinkin puolesta olisi hyvät mahdollisuudet pärjätä.

Haaparannan kautta Kalixiin!

Torstai-iltana käytiin pystyttämässä teltta ja tsekkaamassa kisapaikka. Niin siistiä päästä taas Ruotsin luonnonnurmelle aksaamaan! Pohja vaikutti hyvältä ja esteet turvallisilta. Leiriydyimme Sangiksessa sijaitsevaan motelliin, jota isännöi erittäin mukava vanhempi pariskunta. Raichukin pääsi mukaan reissuun kisamaskotiksi ja suoriutui siitä pestistä oikein hienosti. Reippaana poikana oli mukana kaikkialla. Jospa parin vuoden päästä sekin pääsisi Ruotsireissulla kisaamaan....

Kisapaikka Kalixissa ja meidän majapaikka Sangiksessa.

Ensimmäinen kisapäivä ei alkanut tulosten osalta kovin hyvin. Ensimmäisellä agilityradalla Stellan vauhti yllätti kartturin niin pahasti, että olin jo alkusuoralla myöhässä eikä radasta tullut mitään vaan lopulta piti luovuttaa ja lähteä kesken pois. Hyppyradalle sain tilanteen nollattua ja siitä Stellalle upea nollavoitto meidän ennätysetenemällä, 5,49m/s! Jäi todella hyvä fiiis tästä ensimmäisestä päivästä.

Ensimmäinen voitto ulkomailla!
Nollavoitto hyppyradalta!


Toisena päivänä tehtiin todella hienoa rataa, josta kuitenkin ohjaajan ennakoinnin takia Stella tuli kepeiltä pois yhtä väliä liian aikaisin. Tuo rata oli jostain syystä ilmeisen vaikea, koska Stella voitti silti vitosella kyseisen radan, vaikka siis aloitin kepit alusta virheen jälkeen. Hyppyrata jätettiin välistä, koska halusin säästellä Stellaa seuraavan päivän radoille. 

Uramme ensimmäinen vitosvoitto :D
Kolmantena päivänä me sitten vihdoin onnistuttiin myös agilityradalla. Voi miten makealta tuntuikaan onnistua vihdoin ja viimein. Stellan kasvava vauhti on tuonut omia haasteitaan, joten onnistuminen ei olekaan ollut ihan yhtä helppoa, koska en välttämättä ehdikään aina paikkoihin, jonne kuvittelen ehtiväni. Stella voitti kolmannen päivän agilityradan ja sen myötä sai Ruotsin agilitysertin ja valioitui täten myös Ruotsissa. Viimeinen hyppyrata jätettiin juoksematta, koska halusin säästää Stellaa tuleviin karkeloihin. Viikonloppu oli ollut raskas matkoineen ja helteen vuoksi, joten en halunnut ottaa riskiä, että viimeisellä radalla sattuu jotain väsymyksen vuoksi.


Ruotsin tuore agilityvalio nollavoitolla!
Stellalle nollavoitto agilityradalta!
Viikonlopun saldo oli siis 3/4 voittoa ja rutkasti lisää kokemusta, uusiin paikkoihin ja uusiin ihmisiin tutustumista. Huikea viikonloppu, jonka aikana pääsimme kuin pääsimmekin tavoitteeseen! Tämä agilityserti on jostain syystä jäänyt kaivelemaan jo vuodesta 2014, jolloin olin itse liian kokematon ohjaaja onnistuakseni vieraalla maaperällä. Viime vuonna Stella oli huonossa kunnossa ja siksi agilityratojen sijoitukset jäivät kauas ensimmäisestä sijasta. Muille nämä Ruotsin sertit saattavat olla kuin pala kakkua - meille tämä agilityserti on ollut aikamoinen taistelu. Toisaalta osaan nauttia tästä vielä enemmän ja samalla minusta tuntuu, että juuri näin sen pitikin mennä. Ruotsissa on aina hauska kisata ja toivottavasti päästään silti uudelleenkin!


Uudet Ruotsin valiot: Säde ja Stella!


Keso-bileet teltassa Stellan valoitumisen jälkeen :DKiitos kaikille paikan päällä tsempanneille!  Ruotsissa tuo kisojen tunnelma on kyllä niin kohdillaan. Kellään ei ole kiire minnekään, kukaan ei valita mistään ja kaikkia kannustetaan. Rennolla talkoohengellä vedetään ja silti kaikki toimii. Tosi kivaa ja halpaakin tuo kisaaminen rajan toisella puolella. Suosittelen kaikille!

Meidän huipputiimi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)